Fánkot sütöttek Botfán
Már kora délelőtt sürögtek -forogtak a botfai közösségi házban a szépkorúak, akik Többszázat sütöttek a kerek édességből. 2002 óta rendezik meg a programot, mellyel a városrész hagyományait felidézve erősítik a helyi nyugdíjas közösséget.
Ugye a klubunk alapvetően arra épül fel, hogy a hagyományokat őrizzük és az egyik legfontosabb ez a húshagyú keddi fánksütés, amivel véget ér a farsang és kezdődik hamvazószerdával holnaptól a böjti időszak. Mi nagyon odafigyelünk erre. Az, hogy mi fánkot sütünk, hát ez már a klubunk alakulása óta van
- mondta Németh Szilveszterné, a klub elnöke.
A hölgyek az igazi farsangi fánk titkába is beavatták stábunkat. Gulyás Erzsébet minden évben több kiló lisztet dagaszt a finomsághoz. A kidolgozott tésztát pihenni hagyja, majd keleszti, végül ízesítésnek citromhéjat és rum aromát is használ.
Meg kell fordítani, miután belehelyezzük a kelés után az olajba. Figyelni kell, hogy amikor az egyik oldalon jön a szalagja átfordítjuk és akkor szép lesz utána
- részletezte Erzsébet.
Az édesség mellé babos kerekrépa levest is főztek. Ezt a nyugdíjasklub tagjai később egy jóhangulatú beszélgetés keretében fogyasztották el.
Szöveg: Nagy Jenő
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg