2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Tizenöt év után nyert újra bajnokit az Újpest Zalaegerszegen

Tizenöt év után nyert újra bajnokit az Újpest Zalaegerszegen

2024. október 06., 17:40
A labdarúgó NB I 9. fordulójában a ZTE FC az Újpest FC-t fogadta a ZTE Arénában.

Az első húsz percben két gólt is szereztek a vendégek, amelyeket meg is őriztek a találkozó végéig. A ZTE nem játszott rosszul, de a góllövés ezen a mérkőzésen nem ment a kék-fehéreknek.

ZTE FC–Újpest FC 0-2 (0-2)

Zalaegerszeg, 4974 néző, JV: Bognár Tamás

ZTE FC: Gundel-Takács – Várkonyi, Evangelou, Medgyes – Szendrei, Kiss (Ipalibo), Sankovic, Bakti (Krajcsovics) – Fucak (Croizet), Dénes (Németh). Edző: Márton Gábor

Újpest FC: Piscitelli – Tamás (Gergényi), Fiola, Duarte, Nunes, Bese – Ljujic (Geiger), Lacoux, Helmich (Onovo) – Brodic, Horváth (Mucsányi). Edző: Bartosz Grzelak

Gólszerzők: Brodic, Ljujic (11-esből)

Már a 4. percben gólt lőtt az Újpest, a korábban a ZTE-ben játszó Tamás Krisztián találatát azonban szabálytalanság miatt nem adta meg a játékvezető. A 7. percben viszont semmi sem mentette meg a góltól a hazaiakat. Juric szögletét Bese csúsztatta meg, és a hosszún érkező Brodic közelről fejelhetett a zalai kapuba (0-1). Az Újpest lendületben maradt, és a 16. percben Horváth lövését Medgyes blokkolta, de a kezét is érte a labda, így Bognár játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Ljujic váltott gólra (0-2). Nem esett össze a ZTE, és a következő tíz percben ki is egyenlíthetett volna, ha Mim két nagy helyzetben pontosabban céloz. A félidő hajrájában is a hazaiak voltak aktívabbak, de a szépítés nem sikerült nekik.

Márton Gábor kettőt cserélt a félidőben: Croizet és Ipalibo jött be Kiss és Fucak helyére. A ZTE irányított és próbált gólt szerezni, míg az Újpest szinte csak védekezett. Az 54. percben az újpesti védőkről kipattanó labdát balról Medgyes lőtte kapura, de a felső lécről a mezőnybe pattant. A folytatásban is a ZTE birtokolta többet a labdát, de a nagy helyzetek elmaradtak, és szinte a két tizenhatos között zajlott a játék. A vendégek a találkozó végéhez közeledve húzták az időt, a ZTE pedig már nem tudott megújulni, így vereség lett a vége.

Az Újpest a kecskeméti győzelme után Zalaegerszegen is nyerni tudott. A ZTE ezen a találkozón gyenge támadójátékot mutatott; sok helyzetükből nem tudtak gólt szerezni, míg a fővárosiak az első félidőben szerzett gólokkal nyerték meg a mérkőzést. Az Újpest sikerével kapaszkodik az élmezőnyhöz, míg a ZTE FC a kieső 11. helyen folytathatja a válogatott szünet után.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE FC/Facebook