2024.10.18., péntek - Lukács napja
facebook
Keresés
Országos bajnokság a 11-12-éves úszóknak – Eredmények a Cápa ob-n

Országos bajnokság a 11-12-éves úszóknak – Eredmények a Cápa ob-n

2024. július 19., 08:44
A nyári országos bajnokságok sorában az elmúlt hét végén Szegedre utazott a Zalaco-ZÚK 2-fős „cápa" csapata. A VIII. Cápa Korosztályos Országos Bajnokságnak ugyanis a szegedi Tiszavirág Sportuszoda adott otthont. Horváth Tamás utánpótlásedző vezetésével Sándor Sarolta és Lewicki Hana Giselle állt rajthoz a versenyen.

A lányok nagyrészt a gyorsúszó számokban szerepeltek. Sándor Sarolta (2012) egy rövid 50 m gyorsúszásban történő bemelegítés után igazán a 800 méteres gyorson kezdett versenyezni, s mindjárt a 4. helyet sikerült megszereznie, ráadásul egyéni csúccsal. Ezt követően 400 m gyorson is jogot szerzett a döntős szereplésre, ahol ismét egy 4. hely lett az övé. Ezt követően 200 m gyorson ugrott medencébe, ahol az előfutamok során ismét kiharcolta a döntős szereplést, s végül időeredményét is megjavítva az előfutambeli 8. helyét a végleges 6. helyre javítva ért célba. Ezután már csak az 1500 méteres gyorsúszás volt hátra, amit ugyancsak egyéni csúccsal, a kiváló 5. helyen zárt. Sándor Sarolta kiegyensúlyozottan versenyezve, egyéni csúcsokkal, versenyszámaiban végig pontszerző helyeket gyűjtve fejezte be az évet.

Lewicki Hana Giselle (2012) sajnos sérüléssel bajlódott az ob előtt, az indulása is kétséges volt, de végül vállalta a szereplést. Hana 200 m pillangón „melegített be”, ahol a 13. helyen csapott célba, majd indult még 200 m vegyesen is, de jobb eredményt a hosszabb – 400m vegyes versenyszámban ért el, ahol 14-dikként fejezte be a versenyt. Indult még 200 m háton is, ahol a középmezőnyben végzett. 

Tekintettel arra, hogy a Cápa ob-n több mint 400 versenyző vett részt, mindkét cápan lányunk teljesítménye dicséretre méltó, mindent megtettek a lehető legjobb eredmény eléréséért

– értékelt Horváth Tamás vezetőedző.  

Szöveg: Jóna István

Fotó: Zalaco-ZÚK

# Kapcsolódó galériák