2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Nagy csatában maradt alul a ZTE FC a DVTK ellen

Nagy csatában maradt alul a ZTE FC a DVTK ellen

2024. szeptember 29., 09:51
A labdarúgó NB I 8. fordulójában a ZTE FC a Diósgyőr otthonába utazott.

A nagy küzdelmet hozó összecsapáson a hazaiak szerezték meg a három pontot, de a ZTE közel állt a pontszerzéshez.

DVTK - ZTE FC 2-1 (1-0)

Diósgyőr, 4107 néző. Jv: Antal P.

DVTK: Sentic - Szatmári, Lund, Chorbadzynski, Sanicanin - Jurek (Acoladze), Holdampf, Vallejo (Pozeg-Vancas), Feuillassier (Klimovich), Gera D. (Rharsalla) - Rakonjac (Kampetsis). Vezetőedző: Vladimir Radenkovič.

ZTE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Evangelou, Várkonyi, Csóka D. (Medgyes.) - Sankovic, Ipalibo (Ipalibo), Mim - Dénes Cs. (Croizet), Kiss B. (Spoljaric), Sajbán (Fucak). Vezetőedző: Márton Gábor.

Gólszerzők: Rakonjac (10.), Szatmári (68.), illetve Mim (55.),

Hazai támadásokkal és helyzetekkel kezdődött a találkozó. A ZTE nehezen vette fel a játék ritmusát és a 10. percben már hátrányba is kerültek, amikor Rakonjac látványos fejessel vette be Gundel-Takács kapuját. A félidő felénél ébredezett a vendégcsapat, ekkor Mim hozta helyzetbe Dénest, aki nagy lehetőségnél a kapusba lőtte a labdát. Ment előre a ZTE és a félidő hajrájában kétszer is egyenlíthetett volna. A 40. percben Szendrei remek beadását Sajbán közelről lőtte a kapu fölé, majd Dénes nagy lövése majdnem utat talált a DVTK kapujába.

A szünetben Márton Gábor két helyen változtatott, Medgyes és Fucak érkezett Sajbán és Csóka helyére. A ZTE nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe és az 55. percben sikerült az egyenlítés. Remek akció végén jobbról Dénes Vilmos tekert középre és az érkező Mim, megelőzve a védőket, a kapuba fejelt (1-1). Továbbra is a ZTE volt aktívabb, de a 68. percben egy szöglet után, Szatmári fejesével a Diósgyőr került újra előnybe (2-1). Márton Gábor cserékkel frissített és a ZTE hajtott az újabb egyenlítésért, ami nem sikerült, így nagy küzdelemben a hazaiak örülhettek a három pontnak

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE FC/Facebook