2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Idegenben lép pályára a szünet után a ZTE NKK

Idegenben lép pályára a szünet után a ZTE NKK

2024. március 02., 09:04
Két hét szünetet követően folytatódnak a női kosárlabda amatőr NB I küzdelmei. A ZTE NKK idegenben lép pályára a tabellaszomszéd UNI Győr otthonában.

Ősszel Zalaegerszegen szoros mérkőzésen nyert a ZTE NKK és a vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapáson is hasonlóan nehéz találkozóra van kilátás. Rózsás Gábor vezetőedző bízik az idegenbeli bravúrban:

A győri csapat nagyon kiszámíthatatlan és az ő esetükben tükrözi legkevésbé a tabellán elfoglalt helyezésük a tényleges játékerejüket. 26 játékosuk van, közülük többen A-csoportos visszajátszók és van olyan is, aki 6 mérkőzésen az Euroligában is szerepelt már a szezonban. Nehéz mérkőzés lesz egy remek kerettel rendelkező csapat ellen idegenben. Fontos lenne, hogy ne menjünk bele egy dobópárbajba, azaz stabil legyen a védekezésünk és abból építgessük a támadásainkat. Ha tehát a saját térfelünkön koncentrált és fegyelmezett lesz a játékunk, akkor lehet esélyünk egy újabb, idegenbeli bravúrra.

A ZTE NKK-nak még két mérkőzése van ezen kívül az alapszakaszban, az Ajka ellen hazai pályán és a Zsíros Akadémia Kőbánya ellen idegenben.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István

# Kapcsolódó cikkek