2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Gróf Domonkos bronzérmet szerzett Szegeden

Gróf Domonkos bronzérmet szerzett Szegeden

2024. június 04., 10:55
A hétvégén Szegeden rendezték meg a serdülő korosztály országos bajnokságát. A Zalaegerszegi Vívó Egylet tíz versenyzővel vett részt a versenyen.

Szombaton a férfi tőrözők egyéni versenyszámában 55 induló volt, a legtovább Gróf Domonkos jutott, aki csak az elődöntőben szenvedett vereséget a későbbi bajnoktól és így bronzérmet szerzett.

További eredmények:

Bóbics Ádám 15., Delacasse Vilmos 27., Szemes Áron 30., Sali Dávid 48.

Női tőrözők versenyében, 60 induló között Tóth Abigél végzett a legjobb helyen, aki 10. helyen zárt.

További eredmények:

Bagosi Borka 19., Matécsa-Sergyán Mira 30., Zólyomi Blanka 42., Darabos Flóra 51.

Vasárnap a csapatversenyeket rendezték.

A fiúknál 14 csapat indult. A Gróf Domonkos, Bóbics Ádám, Szemes Áron, Delacasse Vilmossal felálló csapat fölényes győzelemmel került be a legjobb 8 csapat közé. Itt egy kiélezett, nagy csatában elszenvedett vereség után került az úgynevezett alsó ágra, ahol egy győzelem és vereség után a 6. helyet szerezte meg.

A lányok csapata Bagosi Borka, Tóth Abigél, Darabos Flóra, Matécsa-Sergyán Mira felállásban indult neki a 15 csapatot felvonultató versenynek.

A lányok először az FTC csapatát győzték le egy nagyon szoros mérkőzésen, amivel bejutottak a legjobb 8 csapat közé. Ezek után a későbbi győzelemre is esélyes Halásztelek csapatától szenvedtek vereséget, majd a hátsó ágon a 7. helyet sikerült megszerezni.

Szöveg: Jóna István

Fotók: ZVE

# Kapcsolódó galériák