2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Fantasztikus ZVE sikerek az Újonc Országos Bajnokságon!

Fantasztikus ZVE sikerek az Újonc Országos Bajnokságon!

2024. május 14., 10:40
Budapesten rendezték meg a 14 év alatti vívók Országos Bajnokságát, ahol 17 zalaegerszegi versenyző képviselte a kék-fehér színeket. A Zalaegerszegi Vívó Egylet versenyzői egyéniben és csapatban is remekül szerepeltek.

A férfi tőrvívó versenyen 64 versenyző indult el, és a két esélyes, Gróf Domonkos és Bóbics Ádám remek teljesítménnyel jutottak be a legjobb 4 közé. Sajnos itt egymással kerültek össze, ebből a “csatából” most Domonkos került ki győztesen, és vívhatott az aranyért, míg Ádámnak a bronzérem jutott.

A döntő nagyon izgalmasan alakult, a Ludovika vívója Farkas Ákos egy találattal jobbnak bizonyult, így Domonkos ezüstéremmel zárta az egyéni versenyt.

Eredmények:

2. Gróf Domonkos , 3. Bóbics Ádám, 22. Delacasse Vilmos, 29. Sali Dávid, 40. Nagy Balázs, 48. Rudas Medárd, 53. Besenczi Zsongor , 55. Rudas Hunor, 60. Horváth Patrik

Női tőrben 63 induló közül Bagosi Borka esélyeshez méltóan teljesítette a csoportkört, majd menetelt a legjobb 8 versenyző közé. Itt a halásztelki Mészöly Regina, a későbbi győztes állította meg, így végül az 5. helyen zárta a versenyt.

Eredmények:

5. Bagosi Borka, 21. Iván Blanka, 21. Darabos Flóra , 30. Matécsa-Sergyán Mira, 34. Tamás Lili, 44. Zólyomi Blanka, 56. Huszár Dóra

Vasárnap a csapatversenyeket rendezték, időrendi sorrendben a fiúk kezdték a napot.

14 csapat indult, a fiúk - Bóbics Ádám, Gróf Domonkos, Delacasse Vilmos, Sali Dávid - 2. kiemeltként indultak neki a versenynek és nagyon meggyőző vívással jutottak a döntőbe.

Itt a hazai csapattal, a Törekvéssel kerültek szembe a fiúk, és igazi csapatmunkával 42-25-re megnyerték a Magyar Bajnokságot!

A lányok csapatversenye délután kezdődött. A ZVE lány csapata Bagosi Borkával és három, a korosztálynál két és három évvel fiatalabb vívóval, Darabos Flórával, Iván Blankával és Matécsa-Sergyán Mirával kiegészülve indult neki a versenynek.

Nagyon izgalmasan alakult a délután, Borka vezetésével a legjobb 8 között a Szombathely csapatát győzték le, a legjobb 4 között pedig nagy meglepetésre a Ludovika csapatát is felülmúlták! A fiúk után így lány csapatunk is aranyért küzdhetett, ami óriási siker a zalaegerszegi klub életében. A döntőben a lányok már kicsit elfáradtak és a Honvéd csapata diadalmaskodott, de ez az ezüstérem minden várakozást felülmúlt!

Szöveg: Jóna István

Fotók: ZVE/Facebook 

# Kapcsolódó galériák