2024.10.15., kedd - Teréz napja
facebook
Keresés
Eredményes évnyitó verseny a veszprémi uszodában

Eredményes évnyitó verseny a veszprémi uszodában

2024. október 13., 15:00
A Zalaco-ZÚK úszói 2024. őszi versenyévadának első úszóversenyére a Veszprém Kupára utaztak október 5-én.

Népes mezőny gyűlt össze, hiszen itt lehetett felmérni, hogy a nyári szünet után a versenyzőknek mennyire sikerült ismét felvenni a tempót. Az eseményen összesen 21 csapat 374 versenyzője állt rajthoz, melyből a Zalaco-ZÚK 31 fős csapattal vett részt. A klub tájékoztatása szerint a verseny színvonalát erősítette, hogy nemcsak a regionális, dunántúli csapatok jöttek el, hanem fővárosi versenyzők is érkeztek Veszprémbe.

Az eredmények - 23 arany, 21 ezüst és 11 bronzérem – pedig magukért beszélnek. Az egerszegi úszók sorra hozták a jó helyezéseket, ami azt mutatja, hogy gyorsan felvették a ritmust. Ennek köszönhetően a Zalaco-ZÚK a csapatversenyben az előkelő 3. helyen végzett.

A már évek óta megismert nevek mellett többek idén nyáron versenyeztek először, s ők most ismét rajthoz állhattak. Volt „visszatérő” versenyző is. Az egynapos versenyen a rövid versenyszámokban mérték össze tudásukat az úszók: 50 – 100 – 200 méteres számokban. Ez a verseny alkalmat adott arra, hogy ne kizárólag abban a versenyszámban álljanak rajthoz a gyerekek, amiben eddig jók voltak, hanem megmutathassák sokoldalúságukat más úszásnemekben is. Jöttek az egyéni csúcsok, sőt OB-szintidőket is sikerült megúszni.

Horváth Tamás utánpótlásedző elégedetten nyilatkozott:

Rangos mezőnyben, az idény elején jó formában tudtak versenyezni a Zalaco-ZÚK úszói. Eredményes versenyt tudhatunk magunk mögött.

Fotó: Zalaco - Zalaegerszegi Úszó Klub