2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Első alkalommal rendeztek versenyt a zalaegerszegi uszodában

Első alkalommal rendeztek versenyt a zalaegerszegi uszodában

2024. június 12., 10:00
A Zalaco Zalaegerszegi Úszó Klub a hétvégén első alkalommal rendezett úszóversenyt a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszodában. A Magyar Úszó Szövetség által is jegyzett versenyen 236 fővel 15 úszóegyesület nevezett.

A résztvevőket dr. Vadvári Tibor alpolgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen nagy létszámban érkeztek sportolók a város uszodájába. Megemlítette azt is, hogy az elmúlt héten városunkban edzőtáborozott a Magyar Úszóválogatott néhány tagja is, s reméli, az új létesítmény jóhírét országszerte elviszik majd. Ezt követően a versenyt a Zalaco Zrt. részéről Tóth Beatrix kommunikációs munkatárs nyitotta meg.

Több korosztályban, 50m -200m -400m és 1500 méteres versenyszámokban álltak rajthoz a sportolók, s köztük felbukkant néhány azok közül is, akik már az idei világversenyeknek is résztvevői lesznek. Köztük a Zalaco-ZÚK magyar válogatott versenyzői - Nagy Napsugár és Nett Vivien is - rajthoz álltak. A hazai rendezésű verseny azonban lehetőséget adott arra is, hogy a helyi úszósport frissen igazolt tagjai is kipróbálják magukat versenykörülmények között. Így a Zalaco-ZÚK ezúttal 36 fős létszámmal versenyzett.

A Zalaco Kupával a szervezők célja elsősorban az volt, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson a különböző korosztályok részére, és akár még az idei magyar bajnokságokra szükséges szintidőket is teljesíteni tudják, megszerezve a jogot a szereplésre.

Horváth Csaba a Zalaco ZÚK vezetőedzője, a Zalaco Kupa versenyigazgatója is megnyugodott. Minden rendben zajlott, fennakadás nélkül levezényelte a versenybírók csapata a 236 fős rendezvényt. Volt elegendő hely a csapatoknak és a hozzátartozóknak is, és az a tény, hogy használni lehetett a kültéri medencét bemelegítésre és levezetésre, sokat hozzáadott a rendezvény sikeréhez. Az egerszegi csapat is kitett magáért, hiszen itthon mindenkit megnéztek a szülők, hozzátartozók is. Így aztán nem csoda, hogy szép egyéni eredmények, sok-sok érmes helyezés született nemcsak a rutinos versenyzők, hanem a fiatalabbak csoportjában is.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Zalaco ZÚK/Facebook

# Kapcsolódó galériák