2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Egy nap alatt két edzőmeccset is játszott a ZTE FC

Egy nap alatt két edzőmeccset is játszott a ZTE FC

2024. július 11., 09:50
A labdarúgó NB I rajtjára készülő ZTE FC a héten Lendván edzőtáborozik. Szerdán nehéz nap várt Márton Gábor együttesére, hiszen délelőtt a szlovén NK Bistrica, míg délután a horvát NK Lokomotiva Zagreb csapatával játszottak felkészülési mérkőzést.

Délelőtt a szlovén NK Bistrica volt az ellenfél, az összecsapást rekkenő hőségben rendezték. A ZTE FC csapatában ott volt a 19 éves bosnyák Amar Zahirovic, aki az NK Osijek játékosa, próbajátékon szerepelt. A szlovének voltak valamivel aktívabbak az első félidőben és a hajrában kétszer is betaláltak. A fordulást követően Németh Dániel találatával szépített a ZTE, aki Csóka Dominik beadását váltotta gólra. 

A félidő hátralévő részében több szép támadást is vezettek a zalaiak, azonban nem sikerült újabb gólt szerezniük, így maradt a 1-2-es végeredmény. 

A délutáni találkozón a horvát NK Lokomotiva Zagreb következett. A ZTE volt kezdeményezőbb az első félidőben, több lehetősége is volt a gólszerzésre, de a helyzetek rendre kimaradtak. A szünet után a zágrábi együttes került előnybe, majd a 70. perc után a horvátok egy félpályás góllal növelték a különbséget. A ZTE becsülettel próbálkozott, de nem sikerült szépíteni, így újabb vereség lett a vége (0–2).

A nyári edzőtábor keretein belül még egy találkozó vár a ZTE FC-re, szombaton a testvércsapat, az NK Nafta ellen.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE FC/Facebook

# Kapcsolódó cikkek