2024.09.17., kedd - Zsófia napja
facebook
Keresés
Edzőmérkőzésen nyert a ZTE a Tatabánya ellen

Edzőmérkőzésen nyert a ZTE a Tatabánya ellen

2024. szeptember 08., 10:10
A válogatott szünetben sem tétlenkedett a ZTE FC csapata, a heti edzéseket edzőmérkőzéssel koronázták meg, hazai pályán. Az ellenfél az NB II-be frissen feljutott Tatabánya volt.

A találkozó lendületesen indult, mindkét együttes energikusan kezdte meg a játékot. Az első negyedórában egyik csapat sem tudott komoly helyzeteket kialakítani.

A 21. percben a Tatabánya vezetett egy szép támadást, ami azonban nem végződött góllal. Nem sokkal később azonban sikerült kihasználniuk egy szabadrúgást, amelyből megszerezték a vezetést (0-1).  A ZTE próbálkozott az egyenlítéssel, de előbb Csóka Dominik, majd Kiss Bence próbálkozása maradt ki.

A második játékrész elején gyorsan egyenlített a ZTE. Bakti remek beadása találta meg Mim fejét, aki higgadtan értékesítette a helyzetet (1-1). A gól meghozta a várt lendületet a ZTE FC játékába és egyre-másra követték egymást a támadások és a helyzetek. 

A fordulópont a Mim buktatásáért megítélt büntető értékesítésénél következett be. Spoljaric magabiztosan értékesített tizenegyese után tovább nőtt a ZTE fölénye. A mérkőzés hajrájában Nyíri Vince két gólpasszt is kiosztott. Mindkét alkalommal jobbról érkezett a beadás, az elsőt Mim fejezte be, a másodikat pedig Spoljaric értékesítette. Így végül a két játékos két-két góllal zárta a mérkőzést, a ZTE FC pedig második félidei magabiztos és eredményes játékának köszönhetően 4-1-re nyert – olvasható a ztefc.hu tudósításában.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ztefc.hu