2024.10.18., péntek - Lukács napja
facebook
Keresés
Az Alba Fehérvár került közelebb a harmadik helyhez

Az Alba Fehérvár került közelebb a harmadik helyhez

2024. május 14., 22:40
A férfi kosárlabda NB I bronzmérkőzésének második összecsapásán az első félidőben a vendég Arconic-Alba Fehérvár akarata érvényesült.

A nagyszünet után harcosabb arcát mutatta a Zalakerámia ZTE KK csapata, de a nagy hátrányt már nem tudták ledolgozni, így a második mérkőzést is elveszítették.

Zalakerámia ZTE KK-Arconic-Alba Fehérvár 67-83 (13-26, 16-20, 18-17, 20-17)

Zalaegerszeg, 1240 néző, Jv: Kapitány, Győrffy, Minár

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 3/3, Paige 2, Szalay 2, Ikpe 23, Tóth 11, csere: Csátaljay 5/3, Keller 6, Németh 5, Csuti 2, Ona Embo 8, Gyimes, . edző: Matthias Zollner

Alba Fehérvár: Chambers 10/6, Kass 4, Barnett 21/15, Philmore 11/3, Dickey 7, csere: Vojvoda 18/12, Balogh 2, Takács Mi. 10/6, Takács Ma., Kiss.  edző: Jabro Zubillaga

A mérkőzés előtt adják át a Szidónia-díjat, amelyet a 2016-ban elhunyt Szalai Szidónia, a ZTE KK néhai törzsszurkolójának emlékére alapítottak. A díjat az a fiatal magyar játékos kaphatja, aki az adott bajnoki évben játékával, szorgalmával, igyekezetével hozzájárult a Zalakerámia ZTE KK csapatának sikereihez. Idén ezt a díjat a szakmai bizottság döntése alapján Makkos Dávid érdemelte ki. A díjat az alapítvány két tagja dr. Szittyai Borbála és dr. Bárdos László adták át, dr. Szalai Zoltán betegsége miatt nem lehetett ott a mérkőzésen, így a jókívánságait küldte el a fiatal játékosnak.

Nehezen lendültek játékba a csapatok, de ez érthető volt, hiszen hosszú volt a szezon mindkét együttes számára. A székesfehérvári alakulat találta meg előbb a játékát és Barnett ponterős játékának köszönhetően kerültek előnybe. A negyed felénél Csátaljay hármasával és Keller közelijével tartotta magát a ZTE (9-12). A fehérvári találkozóhoz hasonlóan jól céloztak a vendégek kívülről és a negyed végén Vojvoda kosaraival tíz pont felett tartották a különbséget (13-26). A második negyed elején úgy tűnt összekapta magát a házigazda, de jöttek a hibák, az eladott labdák és a kihagyott ziccerek és a vendégek elléptek (29-46).

A nagyszünet után 5-0-val kezdett az Alba. Úgy tűnt ez feltüzelte a ZTE csapatát és lendületesebben és pontosabban kezdtek játszani (40-54). A vendég időkérés megtörte a ZTE lendületét, de összeszedték magunkat és Ikpe és Paige kosaraival közelítettek az Albához (45-56). A játékrész végén hárompontosokkal került távolabb a Fehérvár (47-66). Az akaratra nem lehetett panasz a záró negyed elején sem. Ona Embo, Keller és Tóth próbálta ellensúlyozni a fehérvári pontokat (55-74). A negyed felénél Zollner mester a fiatalokat küldte parkettre, akik fokozatosan elkezdték csökkenteni a hátrányt. Szalay például Dickey mellett tette fel a labdát és szerzett látványos kosarat (63-78). A végén a vendégek örülhettek, hiszen végig vezetve gyűjtötték be az újabb győzelmet a pároscsatában.

Folytatás pénteken újra Székesfehérváron.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

j3QIpq0t2_4
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek