
Így kerülheti el a konyhai tűzeseteket húsvétkor
A sütőben vagy a tűzhelyen hagyott étel könnyen okozhat tüzet, ha nem figyelünk oda kellőképpen. Egy pillanatnyi figyelmetlenség is elég lehet ahhoz, hogy a főzés helyett a tűzoltással kelljen foglalkoznunk.
Biztonsági tippek:
- Használjon időzítőt, amikor ételt helyez a sütőbe vagy a tűzhelyre.
- Ha el kell hagynia a konyhát, kérjen meg valakit, hogy figyeljen az ételre.
- Tartsa távol a gyúlékony anyagokat a hőforrásoktól.
- Ha az olaj a serpenyőben kigyullad, ne oltsa vízzel, egyszerűen tegyen rá fedőt!
Célszerű füstérzékelő készülék beszerzése is, ami idejekorán felhívja a lakásban, házban élők figyelmét a bajra.
A húsvéti időszakban is különösen fontos, hogy mindenki fokozott figyelmet fordítson a konyhai biztonságra. Egy kis elővigyázatossággal megelőzhetők a tűz- és balesetek, és nyugodtan élvezhetjük az ünnepeket.
Aki a fenti tanácsokat betartja, nagyobb biztonságban van és elkerülheti a súlyos tűzeseteket. Ha mégis bekövetkezik a baj, akkor haladéktalanul hívni kell a tűzoltókat a 112-es segélyhívón, akik mindig – így a húsvéti időszak minden percében – készen állnak, hogy segítsenek!
Fotó: Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság