Ne dobja ki! Így mentheti meg a leégett serpenyőt egy pillanat alatt
Minden otthonban hasznos egy teflonserpenyő, mivel tapadásmentesen lehet benne sütni. Azonban, mint minden konyhai eszköz, ez is hamar elhasználódik és elkopik, így könnyen használhatatlanná válhat, ha nem vigyázunk rá. Az Ízes élet bemutatta, hogyan növelhetjük meg a teflonserpenyők élettartamát.
Semmit sem kell beszerezni ehhez az egyszerű házi praktikához, hiszen az egyetlen szükséges alapanyag minden otthonban rendelkezésre áll. Hintse meg alaposan konyhasóval a serpenyő belsejét, majd kezdje el melegíteni a tűzhelyen. Amikor felforrósodott, vegye le a tűzről, és mossa el alaposan. Ezzel az egyszerű megoldással visszaállíthatja bizonyos mértékben a tapadásmentességet.
Az asztali sós módszer mellett érdemes figyelni a mosogatószerre is, mivel mind a kézi, mind a mosogatógépes tabletták károsíthatják a serpenyő bevonatát. Ha nem túl szennyezett a serpenyő, érdemes csak forró vízzel és szivaccsal tisztítani. Ha az étel odaégett a serpenyőbe, ugyancsak a só lehet a megoldás. Miután megszórta a serpenyő alját, öntse fel vízzel, majd tegye a tűzhelyre, ahol alacsony lángon 15 percig kell főzni. A sós víz feloldja az odaégett ételmaradékokat. A só másra is jó a konyhában, például ha az olaj meggyullad, érdemes sót szórni a lángokra, mivel ugyanúgy működik, mint a tűzoltóhomok - írja a Femcafé.
Fotó: illusztráció/Pexels