2024.10.18., péntek - Lukács napja
facebook
Keresés
Zegoly, a bagoly – elnevezték a Göcseji Múzeum figuráját

Zegoly, a bagoly – elnevezték a Göcseji Múzeum figuráját

2024. június 13., 19:10
Nevet kapott a Göcseji Múzeum bagoly-figurája.

Az intézmény pedagógiai programjának főszereplője egy éve kíséri a rendezvényeket. Most rajzpályázatot hirdettek a gyerekeknek, és megtartották a névadó-ceremóniát is. Az, hogy a Göcseji Múzeumnak lett kabalafigurája, ami egy bagolyfióka, váratlan eseménnyel kezdődött.

Novák Fanni múzeumpedagógus arról számolt be, hogy az épület felújításakor került elő egy kis bagoly. Akkor gondoltak arra, hogy a múzeumpedagógia kabalájává választanák a figurát, aki a gyerekeket segíti a foglalkozások során.

Ehhez kapcsolódva hirdettek rajzpályázatot, melyen a kis bagoly kalandjait jeleníthették meg a gyerekek. A névadáshoz előbb meg kellett keresni az eltűnt főszereplőt. Ebben Szolnok Ágnes, a Griff Bábszínház bábszínésze volt a gyerekek segítségére. Miután a bagoly megkerült, kihirdették a nevét.

A Göcseji Múzeum figurája mostantól a Zegoly nevet viseli. A névadót követően díjazták a rajzversenyen indulók alkotásait, a 11 óvodai közösségből a Kis utcai Óvoda Micimackó csoportja; míg a 9 alsó tagozatos osztály közül az Ady iskola 4. b-sei diadalmaskodtak.

Szöveg: Szigeti Éva

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

PVNyXFmJ3y4
# Kapcsolódó galériák