Tájak és Ízek Zalaegerszeg- Kötetbemutató
Az alkotás jó példája annak a turisztikai összefogásnak, amely a városi marketinget és a kommunikációt egyaránt erősíti. Zalaegerszeg turisztikai koncepcióját 2014-ben újította meg az önkormányzat. Az elmúlt 10 évben kimagasló eredményeket tudhatnak maguk mögött - mondta Balaicz Zoltán polgármester.
Mészáros T. László legújabb könyve nemcsak a város és az önkormányzat legújabb fejlesztéseit is tartalmazza, hanem emellett egy olyan plusz szolgáltatással is bír, ami bemutatja a helyi éttermeket, bemutatja azoknak az értékeit és bemutatja azokat a finomságokat is, amelyet egy zalaegerszegi vagy egy hozzánk ellátogató turista is megkóstolhat
- fűzte hozzá Balaicz Zoltán.
A kiadványban 12 zalaegerszegi étterem ajánlott recepteket. A 23 helyi specialitás illusztrációja mellett, azok elkészítéséhez is találunk útmutatót.
Nem egy szakácskönyv készült, hanem egy olyan könny, ami úgy érzem egy komplettebb élményt nyújt, mint a korábbiak. A kiadvány a helyi Tourinform irodában beszerezhető
- mondta Mészáros T. László szerző.
Pálfi László étterem-tulajdonos két különlegeséggel járult hozzá a leírásokhoz. Az általuk kínált palacsinta népszerű édesség, amit most a háziasszonyok is elkészíthetnek.
Egy olyan desszertet találtunk ki, amelynek azt a nevet adtuk, hogy egerszeg palacsinta. Ez három töltelékből áll. Ennek a készítése egy kis meggyszósszal készül. A töltelékben mák, dió és túró van
- ismertette Pálfi László.
A könyvbemutatón szó esett még Mészáros T. László eddigi munkáiról, s mint elhangzott, idén a Zala vármegyéről készült gyűjtését is kiadja.
Szöveg: Mezei Orsolya
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg