2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Tájak és Ízek Zalaegerszeg- Kötetbemutató

Tájak és Ízek Zalaegerszeg- Kötetbemutató

2024. augusztus 12., 17:00
Elkészült Mészáros T. László Tájak és ízek című kötete. A kiadvány érdekessége, hogy a benne lévő képeken a szobrok, az épületek, valamint a kulturális intézmények és események mellett, megjelenik a gasztronómia is.

Az alkotás jó példája annak a turisztikai összefogásnak, amely a városi marketinget és a kommunikációt egyaránt erősíti. Zalaegerszeg turisztikai koncepcióját 2014-ben újította meg az önkormányzat. Az elmúlt 10 évben kimagasló eredményeket tudhatnak maguk mögött - mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Mészáros T. László legújabb könyve nemcsak a város és az önkormányzat legújabb fejlesztéseit is tartalmazza, hanem emellett egy olyan plusz szolgáltatással is bír, ami bemutatja a helyi éttermeket, bemutatja azoknak az értékeit és bemutatja azokat a finomságokat is, amelyet egy zalaegerszegi vagy egy hozzánk ellátogató turista is megkóstolhat

- fűzte hozzá Balaicz Zoltán.

A kiadványban 12 zalaegerszegi étterem ajánlott recepteket. A 23 helyi specialitás illusztrációja mellett, azok elkészítéséhez is találunk útmutatót.

Nem egy szakácskönyv készült, hanem egy olyan könny, ami úgy érzem egy komplettebb élményt nyújt, mint a korábbiak. A kiadvány a helyi Tourinform irodában beszerezhető

- mondta Mészáros T. László szerző.

Pálfi László étterem-tulajdonos két különlegeséggel járult hozzá a leírásokhoz. Az általuk kínált palacsinta népszerű édesség, amit most a háziasszonyok is elkészíthetnek.

Egy olyan desszertet találtunk ki, amelynek azt a nevet adtuk, hogy egerszeg palacsinta. Ez három töltelékből áll. Ennek a készítése egy kis meggyszósszal készül. A töltelékben mák, dió és túró van

- ismertette Pálfi László.

A könyvbemutatón szó esett még Mészáros T. László eddigi munkáiról, s mint elhangzott, idén a Zala vármegyéről készült gyűjtését is kiadja.

Szöveg: Mezei Orsolya

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

5kbWS6BUT30
# Kapcsolódó galériák