2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Színházi évadnyitó

Színházi évadnyitó

2024. augusztus 26., 15:20
Megkezdődött a 2024/25-ös évad a Hevesi Sándor Színházban. A társulati ülésen a teátrum igazgatója az idei feladatokról, a műsortervről és az intézményt érintő személyi változásokról is beszámolt.

Szabó József gazdasági igazgató, aki több évtizeden át látta el feladatát, idén nyugdíjba vonul. Munkakörét Némethné Andor Katalin veszi át. Februárban lejár a színházigazgató ötéves mandátuma, a posztbetöltésre az önkormányzat már kiírta a pályázatot. Az új vezető személyéről az októberi közgyűlésen döntenek.

Ez egy kicsit „nehezítő tényező” lesz a munkában, de nekünk most az a dolgunk, hogy arra koncentráljunk, hogy estéről estére megtöltsük a színházat, és jobbnál jobb előadásokat hozzunk létre.  Ennek érdekében egy valódi népszínházi modellt követő színes programot állítottunk össze, amiben kezdésként a Páratlan páros című Ray Cooney című komédia szerepel, aztán szerepel benne az Életrevalók című filmből készült színpadi adaptáció

- sorolta Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója.

Októberben a Sárkányszív című történelmi musicalt mutatják be, ami a rock zene segítségével Nagy Lajos és Luxemburgi Zsigmond időszakába repíti a nézőket. A darabot Moravetz Levente rendezi, a főszerepet pedig Sasvári Sándor játssza. Januárban Mihály Péter Shakespeare klasszikus művét, a Rómeó és Júliát állítja színpadra. Februárban a Nyolc nő című bűnügyi komédiát tűzik műsorra. Az évadot áprilisban a Hotel Menthol című musicallel zárják.

Két ifjúsági darabbal is készülünk, Az ifjú Mátyás kalandjaival és a Bőröndmesével. Megpróbáltuk a legkisebbektől a legidősebbekig olyan széles spektrumot lefogni, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt. Reméljük, hogy a személyi, anyagi feltételeink meglesznek, a nehézségeken pedig úrrá kell lennünk, mint ahogy úrrá tudtunk lenni eddig is, akár technikai, akár anyagi gondunk volt. Az önkormányzattal, illetve a fenntartóval elég szoros és jó a viszonyunk, úgyhogy mindig tudtunk előre lépni

- fűzte hozzá Besenczi Árpád.

Szeptembertől új, nyugdíjas bérletet vezetnek be, ami Egervári Klára, a színház örökös tagjának nevét vette fel. A darabokat szombat délután 3 órakor mutatják be, a jelzések alapján valószínűleg teltházas előadásokon. A társulat holnap Nyíregyházára utazik, ahol a Vidor Fesztiválon az Indul a bakterház című bohózattal lépnek fel. Ugyanezzel a produkcióval mutatkoznak be Veresegyházán, a Mézesvölgyi Nyár elnevezésű rendezvényen.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

jI_MW1QT9jo
# Kapcsolódó galériák