2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Színház bárhol – idén is a közönség előtt próbáltak

Színház bárhol – idén is a közönség előtt próbáltak

2024. augusztus 09., 16:00
Idén is folytatódik a Kvártélyház Szabadtéri Színház „Színház bárhol” programsorozata. Noha már javában zajlik a 18. évad, a Hair című előadásnál egészségügyi problémák miatt változtatásra volt szükség. Ezért a társulat tagjai ismét összeültek próbálni pénteken délelőtt, ám most egy külső helyszínen.

Kiköltözött az intézmény falai közül a mai próba, így a kötetlen hangulatú gyakorlásba bárki betekinthetett. A világhírű musicalt egy hete mutatták be Zalaegerszegen. A fellépéseknél azonban nemrég beugrókra volt szükség. Tompagábor Kornél rendező a változtatásokat szem előtt tartva úgy döntött: az új formációval többször is átveszik és lejárják a darabot.

Tegnapelőtt éjjel kiderült, hogy kollégánk, Lévai Attila kórházba került és tegnap meg is operálták, hál’ Istennek jól van. Az ő helyére Ábrahám Gellért ugrott be az előadásba, az ő helyére pedig én ugrottam be. Egy furcsa, különleges helyzet ez mindig, de a színház az egy élő műfaj, mindig történik valami. Itt tovább fogunk próbálni egy kicsit és összejön a csapat, találkozunk azokkal a barátainkkal, akik ide jönnek.

A háború és a rendszer ellen lázadó főszereplőt, Bergert, Bot Gábor alakítja. A Hevesi Sándor Színház művésze örömmel fogadta a különleges hangulatú próbát, amit az egyik belvárosi kávézóban tartottak.

Ez a legjobb. Ha ilyen lenne az összes próbafolyamat, azt élveznénk. Minden színháznak ajánlom, hogy próbálják bevezetni ezt a szokást, úgyhogy próbáljunk mindig így, ilyen körülmények között…..A próba azért fontos, hogy működjön a darab és most ugye egy beállós dolog van. Az élet ugye mindig átírja ezeket a dolgokat, úgyhogy most egy új beállóval ki kell próbálni, hogy mi fog történni az este.

Az előadásra már hetekkel a premier előtt minden jegy elkelt. Aki most lemaradt, de szeretné megtekinteni, az a soproni Petőfi Színházban, vagy jövő nyáron a Kvártélyházban teheti ezt meg.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

jbqKH6zXcpw
# Kapcsolódó galériák