2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Rekordszámban voltak kíváncsiak a Griff Bábszínház produkcióira

Rekordszámban voltak kíváncsiak a Griff Bábszínház produkcióira

2024. június 14., 13:33
Évadzáró sajtótájékoztatón számolt be eredményeiről a Griff Bábszínház. Az eseményen felidézték a premiereket, és jutalmazták a legtöbb produkcióban résztvevő színészeket. Hagyományteremtő szándékkal idén először átadták a Kenguru-díjat is.

A szokásosnál hosszabb évadot zárt a bábszínház. Szűcs István emlékeztetett: 274-szer léptek színpadra, amit 33 805-en néztek meg. Ez az utóbbi négy évben rekord. Mint mondta, a sikereket szem előtt tartva, már a következő idényre készülnek.

Lesz egy öt előadásos bérletsorozatunk, majd az évadnyitón megmondom, mi lesz, nyilván mi már tudjuk, már el is kezdtük próbálni egyébként. Ezen felül szeretnénk a családi napot is folytatni, ahol a családok el tudnak tölteni egy egész napot itt a bábszínházban. A babaszínházi előadásokat szeretnénk rendszeressé tenni, akár úgy, hogy majdnem minden szombaton lesz valami. Vagy babaszínház, vagy visszajön hozzánk Medgyesi Panni volt kollégánk a szülési szabadságáról, és kerekítő foglalkozásokat fog tartani

- mondta portálunknak Szűcs István igazgató.

Az igazgató hozzátette: kolléganőjük visszatérésén kívül a társulat nem változik. Kilenc színésszel kezdik a következő évadot, akiket az eseményen díjaztak. A legtöbbször szereplő művészeknek járó elismerést Szolnoki Ágnes és Vári Vivien kapták. A vezetőség – hagyományteremtő szándékkal – kiosztotta a Kenguru-díjat is. Ezt a jövőben annak a tagjuknak adják, aki az adott évben a legnagyobb szakmai fejlődést mutatja. Idén Kassay Mártont jutalmazták.

A Mindent látó királylány, azt ugye folytattuk idén is és abban nagyon izgalmas volt, hogy feloldódjak és az általam alakított Aladár az szerintem nagyon sokat fejlődött. De ami nekem idén a személyes kedvencem volt és amitől a legjobban megijedtem, az a Kisboszorkány volt. Két szerepem van benne, de ott főleg gitározok végig.

Szűcs István kitért vidéki fellépéseikre és a Lázár Ervin Programra, majd felidézte a csapat nyári programját. Ennek részeként többek között Kecskeméten, Veszprémben, Győrben és Kaposváron öregbítik Zalaegerszeg jó hírnevét.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

DK4OhxsH9tA
# Kapcsolódó galériák