2024.10.18., péntek - Lukács napja
facebook
Keresés
Mesetábort szerveztek

Mesetábort szerveztek

2024. július 17., 19:00
Mesetábor zajlik a Göcseji Falumúzeumban. A több éves múltra visszatekintő program jó lehetőséget kínál a gyerekeknek a népmesékkel való találkozásra, ahol az önismeret és a közösségi lét egyaránt szerepet kap. Idén önkéntes diákok is segítik a munkát.

Úgy válogattuk össze a meséket, hogy a boldogság és az öröm legyen a fókuszban. Négy mesével találkoznak idén a gyerekek a mesetáborban. Az első nap egy indiai mese volt, második nap egy indián népmese, ma egy magyar népmese vár ránk, holnap pedig egy gyönyörű tibeti népmesével a boldogság madarával zárjuk a mesék sorát. Pénteken pedig egy kis táborzáró műsort adunk a családoknak

- ismertette Gaál Zsuzska táborvezető, meseterapeuta, pedagógus.

A szervezők az egyhetes együttlét során igyekeznek olyan élményekkel gazdagítani a résztvevőket, melyek segítségével párhuzamot vonhatnak a mindennapok és a mesék világa között. Ezt a célt szolgálja a gazdag programkínálat is.

Nagyon sok mindent csinálunk. Anna néni, Zsuzska néni tart nekünk foglalkozásokat. Olvasnak meséket. Sokat játszunk, énekelünk, táncolunk, kézműveskedünk és fonunk is

- mondta Kocsis Rózsás Lejla résztvevő.

Tóth Boglárka visszatérő vendég. Nem ez az első év, hogy itt jár.

Táncoltunk, énekeltünk. Lehetett fonni, fára mászni, vizipisztolyozni , és csak úgy játszani is.

A szakmai segítők mellett ebben az évben a ZSZC Deák Ferenc Technikumból is érkeztek diákok, akik a pedagóguspályára készülnek.

Szél Mirtill elmondta: önkéntesként érkezett a táborba és szerette volna a gyakorlatban is megismerni a táborozás módszertanát. Horváth Eszter Zsóka az iskolai közösségi szolgálatot teljesíti és remek lehetőségnek tartja, hogy a nevelői munkáról most a gyakorlatban tanulhat.

A fiatalok pénteken elköszönnek a tábortól, ám jövő hétfőn újabb csoportot várnak.

Szöveg: Mezei Orsolya

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

6AcP8SNYFU8
# Kapcsolódó galériák