2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Megjelent a Pannon Tükör legújabb száma

Megjelent a Pannon Tükör legújabb száma

2024. június 26., 09:55
Bemutatták a Pannon Tükör legújabb számát a Deák Ferenc megyei könyvtárban. A 170 oldalas, képzőművészek munkáival illusztrált kiadvány a hagyományos rovatok mellett betekintést nyújt a szomszéd vármegye, illetve Szombathely kulturális életébe.

A rendezvény vendégeit dr. Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társaságának elnöke és Tóth Renáta könyvtárigazgató, az est házigazdája köszöntötte. A szépirodalmi alkotásokat, tanulmányokat, kritikákat és interjúkat tartalmazó kötetet Bubics Tünde főszerkesztő és Nagygéci Kovács József online-főszerkesztő ajánlotta az olvasók figyelmébe.

A Pannon Tükörben nem csupán irodalmi értékeket szeretnénk fölmutatni a Pannon tájból, illetve Zalából a világnak, hanem a testvérmúzsák, társművészetek alkotásait is. A mostani lapszámban gazdag képzőművészeti anyagot, és képzőművészeti anyagokról szóló írásokat tettünk közzé, amire nagyon büszkék vagyunk és örömmel nyújtjuk át az olvasóknak

- mondta Nagygéci Kovács József, a Pannon Tükör online-főszerkesztője.

A harminc esztendővel ezelőtt alapított folyóirat Zalaegerszeg, Keszthely, Nagykanizsa és Hévíz lapjaként indult. Az olvasókat a zalai szépirodalmi, képzőművészeti és zenei események mellett a térség kulturális értékeiről is folyamatoson tájékoztatják. A mostani – 2024/3-as – lapszám „Szombathelyi sorok” című fejezete Vas vármegyéhez kötődő szerzők műveiből ad válogatást. 

Szombathely nagyon gazdag művészeti kiállításokban. A Pannon Tükör egyik cikket a tanszékéről jelentették meg. Én a Hajnali álom című írásomban Nyilas Márta kiállításáról írtam

- emelte ki dr. Bordács Andrea, az ELTE BDPK Vizuális Művészeti Tanszékének vezetője.

A Pannon Tükör következő száma várhatóan augusztus végén, szeptember elején jelenik meg A kéziratok – közöttük a szombathelyi egyetem és középiskola, illetve a múzeumok, valamint a civil szervezetek művészeti tevékenységéről szóló írások – egyrésze már megérkezett a szerkesztőkhöz.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

6SqvEW9gues
# Kapcsolódó galériák