2024.10.06., vasárnap - Brúnó, Renáta napja
facebook
Keresés
Könyves vasárnap - programokkal várták az érdeklődőket a zalaegerszegi könyvtárak

Könyves vasárnap - programokkal várták az érdeklődőket a zalaegerszegi könyvtárak

2024. október 06., 15:40
Lezárult az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat. A Könyves vasárnapon a zalaegerszegi bibliotékák is számos programot kínáltak. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban egyebek mellett kézműves foglalkozásokra, könyvvásárra és társasjáték-bemutatóra várták a családokat.

Az idei Könyves vasárnapot a négy elem, a Föld, a Víz, a Tűz és a Levegő ihlette. Ezen tematika mentén szervezte foglalkozásait a Deák könyvtár is. A legkisebbek – egyebek mellett – papírsárkányokat készíthettek. Ezt a programot választotta Vinkó-Jónás Edit és kislánya is.

Könyvet szeretnénk kölcsönözni, vagyis diafilmet. Emiatt jöttünk igazából. És megcsináljuk most ezt a sárkányt is.

Új szolgáltatása az intézménynek a társasjáték-kölcsönzés. Idén a legnagyobb hangsúlyt ennek népszerűsítésére helyezték.

Ez egy olyan szolgáltatás, ami az utóbbi időben kezdett el meghonosodni a könyvtárak között. A különböző szakmai napok és workshopok keretében mi azt tapasztaltuk, hogy erre lenne igény nálunk a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, és jó gyakorlatokat gyűjtve más könyvtáraktól, bevezettük a társasjáték-kölcsönzésünket, amiről nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk az olvasóktól. Sőt, javasolnak olyan társasjátékokat is, amiket szerezzünk be és vásároljunk meg. Jelenleg egy 40-50 darab társasjátékkal indultunk el, és kollégáink kedvet kaptak a saját fejlesztéshez

- árulta el Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.  

A Könyvklub társasjáték ötletgazdája Takács Adrienn. Célja a fejlesztéssel a szórakoztatás mellett újabb olvasásélmények biztosítása.

A Könyvklub társasjátékban könyvimádó karakterek bőrébe kell bújnunk, és könyveket kell gyűjtenünk polcainkra különböző szempontok alapján. És ezáltal olvasmányélményeinket tudjuk növelni.

A látogatók mézeket kóstolhattak, illetve válogathattak a bibliotéka leselejtezett könyveiből. Elküldték alkotásaikat a Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény lakói is. A vásárlók őket támogatták.

Szöveg: Frauenhoffer Márta

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

# Kapcsolódó galériák