2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Ismét lesz filmzenei koncert

Ismét lesz filmzenei koncert

2024. május 21., 17:45
Július 6-án, 20 órára várják a közönséget.

Trónok harca, Star Trek, Volt egyszer egy vadnyugat, Keresztapa, Rocky. Csak néhány azok közül a klasszikusok közül, melynek hallhatjuk a zenéjét az idei filmzenei koncerten. A július 6-ára meghirdetett eseményt ezúttal a Dísz téren tartják, a korábbiaknál is több fellépővel. A program részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be. A filmzenei koncert mára Zalaegerszeg meghatározó rendezvénye, mely ezúttal is nagy összefogással valósul meg – hangsúlyozta Balaicz Zoltán. A polgármester elmondta: az elmúlt években országos szinten ismertté vált kezdeményezés jól illeszkedik a város kulturális kínálatához.

Az első hasonló programnak a Liszt-iskola adott otthont 2021-ben, azóta több helyszínt is kipróbáltak, tájékoztatott Galbavy Zoltán, ötletgazda.

2022-ben a Dísz téren rendeztük meg, 2023-ban, tavaly pedig a Vadpörkölt és Borfesztivál része volt a Széchenyi téren a filmzenei koncert, idén pedig jól sikerült helyszínre térünk vissza.  

Az idei koncert főszereplője – a korábbi évekhez hasonlóan – a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar lesz, ám ezúttal sokan csatlakoznak a zenészekhez.

Tóth László, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar vezetője arról tájékoztatott:

Zalaegerszegi szólisták lesznek a vendégeink, énekelni fog Mihály Luca, Farkas Alexandra, Sárközi Roland, lesz két táncegyüttes a Gála Társastánc Klub és a Zala Táncegyüttes, akik színesítik a programot, még látványosabbá szeretnénk tenni azzal, hogy a szimfonikusok színpada elé még egy kisebb színpadot építünk, amin a zenékre előre megtervezett koreográfiát fognak bemutatni a táncosok.

A koncerten Pejcsik Péter vezényel. A zenei élmény mellett a vizuális aláfestést a két nagy ledfalon futó filmrészletek és élőképek biztosítják. A szervezők a rossz időjárásra is gondoltak: eső esetén az Art moziban tartják a programot, erre ingyenes regisztrációs jegyek június 6-tól kérhetők a moziban.

Szöveg: Szigeti Éva 

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

vRtqeLfPLK4
# Kapcsolódó galériák