2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Elkezdődött a ZAKO

Elkezdődött a ZAKO

2024. június 26., 15:15
Szombatig kínál különleges programokat a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivál.

A közönség kedd este a Kvártélyházban elsőként Frankie, a király és a kárhozott című monodrámát tekinthette meg, Bakos-Kiss Gábor előadásában. Frank Sinatra Oscar-, többszörös Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas pop-dzsessz énekes és színész, akit az egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatással bíró 20. századi művésznek tartanak. Meghatározó alakja a múlt századbeli ötvenes-hatvanas évek Egyesült Államának. Bizonyos szempontból maga volt az amerikai álom megtestesítője, aki olasz bevándorlók gyermekeként tudott zenei ikonná válni. Hétköznapjait ugyanakkor – a színfalak mögött – olykor viharos magánélet és depresszióval való küzdelem jellemezte. A legendás előadó mély-, és csúcspontjaiba  Zakariás Zalán rendezésében  Bakos-Kiss Gábor adott betekintést. A Jászai Mari-díjas színművész jelenleg a Győri Nemzeti Színház igazgatója. A zalaegerszegi közönség már láthatta őt a Kvártélyház színpadán a Charlie nénje című előadásban – a Frankie, a király és a kárhozottal azonban most komolyabb húrokat pengetett.

A ZAKO repertoárjában szerepel még a héten egy komolyzenei és egy életrajzi stand-up, Bősze Ádám és Mucsi Zoltán előadásában, majd pénteken felnőtt beavató-színház várja a nézőket Antigon-címmel, majd szombaton Csehov egyfelvonásos komédiái lesznek műsoron a Kárpátaljai Magyar Színház tolmácsolásában.

Jegyek még korlátozott számban a Dísz téri jegypénztárban és a jegy.hu oldalon érhetők el, az előbbiben Egerszeg-kártya kedvezmény is érvényesíthető. 

Szöveg: Szigeti Éva 

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

JIJh7hdRA34
# Kapcsolódó galériák