2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Az Év Kiállítása 2024 díj jelöltje a Göcseji Múzeum tárlata

Az Év Kiállítása 2024 díj jelöltje a Göcseji Múzeum tárlata

2024. július 10., 16:30
A Nőnek lenni akkor... című tárlatot Az Év Kiállítása 2024 díj jelöltjei közé választották.

Január közepétől május végéig várta a közönséget a Nőnek lenni akkor…, amely kilenc különleges asszony életét mutatta be. Olyanokét, akik kiemelkedtek társaik közül, nem férjük vagy családjuk által boldogultak, hanem kenyérkereső foglalkozást űzve lettek megbecsült tagjai Zalaegerszeg és Zala társadalmának. A Béres Katalin, Erős Krisztina és Kiss Nóra kurátorságával megvalósult tárlat, valamint a hozzá kötődő programok egyaránt nagy sikert arattak. A rendhagyó bemutatóra a szakma is felfigyelt. A Göcseji Múzeum pályázata sikerrel vette az első akadályt.

Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója a zalaegerszegi Médiacentrumnak elmondta: ez hatalmas szakmai rangot jelent. Ennek a pályázatnak 2 kategóriája van, a 10 millió Ft alatti időszaki kiállítások, és a 10 millió Ft felettiek. A Göcseji Múzeum a 10 millió alatti kategóriában indult, és már az is nagy szakmai elismerést jelent, hogy megkapták a jelölt-címet, hiszen akik pályáznak, nem kerülnek be automatikusan abba a sorba, ahonnan kiválasztják a végső győztest.

A végső döntést egy hosszú és komplex bírálat előzi meg. Ennek részeként a legnagyobb hazai múzeum-szakmai szervezet a kiállítás kivitelezése és tartalma mellett a látogatottsági adatokat és a kísérő rendezvényeket is figyelembe veszi.

Arról, hogy hány kiállítás van versenyben, egyelőre nincs információ, mivel a pályázat e hónap végéig nyitott. A díjátadót novemberben tartják Budapesten.

Szöveg: Szigeti Éva 

Fotó: Médiacentrum Zalaegerszeg

PlNgH_vXhws