2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Alkotás és jó hangulat a tudásközpont kézműves táborában

Alkotás és jó hangulat a tudásközpont kézműves táborában

2024. július 26., 15:30
Kézművestáborba várják a gyerekeket a Göcseji Tudásközpontban egész nyáron. A foglalkozások résztvevői a harmadik turnusban is egyedi tárgyakat készíthettek a szakma avatott mestereivel. Emellett az általános iskolásokkal meseterapeauta foglalkozott.

Míg az egyik termeben gyurmás kurzust tartottak a kicsiknek, a másikban korongozással és gyöngyfűzéssel telt a délelőtt. A Göcseji Kézműves Egyesület tagjai oktatják a fiatalokat és ügyelnek a rendre. Valamennyi program ezúttal is népszerűnek bizonyult.

Az itt készített egyedi tárgyak otthon is méltó díszei lesznek a lakásnak. A fiatalok közül – ha csak egy-két napra is -, többen visszajárnak. A Göcseji Tudásközpont mesés kézműves táborait minden alkalommal más-más lehetőségekkel színesítik.

Piaclátogatást tartottunk, ami a tudatos vásárlás jegyében egy kis előadással, bemutatóval zajlott a gyerekek részére. Kísérő programjaink is voltak, fonalgrafikát készítettünk, karkötőt készítettünk. A gyerekek hoztak pólókat, amiket batikolással festettünk meg. Készítettünk mézeskalácsot, aminek a gyerekek nagyon örültek. Varrtunk párnát, amit otthon tudnak használni és tudnak emlékezni az itt eltöltött időre

- fogalmazott Nikitscher Bernadette, a Göcseji Tudásközpont szakmai koordinátora.

A tudásközpont a nyáron már csak egy turnust szervez, amire még várják az öt és tizenkét év közötti jelentkezőket. Az idősebbek számára szintén érdekes programokkal készülnek: a 12 éven felülieknek  augusztusban médiatábort szerveznek.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

u77yo3EX79M
# Kapcsolódó galériák