Jótékonysági főzés a zalaegerszegi Vásárcsarnokban
Az egyik kondérbe paradicsomoskáposzta, a másikba pedig a kerekrépa tejfölös változata került. Mindkét zöldségféle főzése időigényes feladat, ezért kora reggel munkához láttak. Az eredmény nem maradt el, délelőtt forró levessel kínálták a vásárlókat.
A civil szervezett pogácsával érkezett, így a vendék ezek közül is választhattak. Több jótékonysági rendezvényen is részt vettek, ám a Mérleg térre előszőr invitálták főzőcsapatukat.
Hagyományőrző program hagyományőrző programot szült. Volt egy vándorprogramunk az Apáczaiban, és ott Horváth István igazgató káposztát savanyított. Akkor meghívott bennünket a piacra. A téli időszakban nagyon fontos a vitamindús étkezés, ezért azt kérte, hogy készítsünk savanyú káposztából és savanyított répából hagyományőrző ételt.
- idézte fel Tóth Ágnes, a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületének vezetője.
A hagyományőrző programokon az egyesület tagjai otthonkát viselnek. Az igazgatót tiszteletbeli taggá fogadták, és a régi időket idéző munkaruhával is megajándékozták. Horváth István viszonzásul az ételosztásban is segített.
Igyekszünk mindig valamilyen rendezvényt kitalálni, hogy a vásárlókat ide csábítsuk a zalaegerszegi piacra. Ebben hála istennek egyre jobban közreműködnek az árusok és a bérlők is. Ezt a rendezvényt is két vállalkozás támogatta, akik húst és savanyúságot ajánlottak fel. Nagyon örülünk, hiszen ezzel tudjuk szélesíteni a kínálatot. A piac nemcsak egy vásárlási lehetőség, hanem egy találkozó hely, ahol jól tudják magukat az emberek érezni.
- erről már Horváth István, a Vásárcsarnok Gazdálkodási Szervezet igazgatója beszélt weblapunknak.
Hozzáfűzte; a piacon már az ünnepre készülnek. Egyre hűvösebbre fordul az idő, ezért a hidegre érzékeny zöldséget és gyümölcsöt inkább a fedett csarnokban árusítják. A szabadtéri standok polcaira pedig adventi koszorúk és gyertyák, illetve ajándéktárgyak kerülnek.
Szöveg: Kolozsvári Ilona
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg