Idén is megrendezik a bormustrát
Az első közös turisztikai programsorozatot 2021. őszen rendezték meg a helyi vállalkozók. Kezdeményezésük jól kapcsolódik a városi rendezvényekhez – emelte ki Balaicz Zoltán polgármester.
Ilyen az egerszeg fesztivál, vagy éppen a vadpörkölt és borfesztivál. A vendéglátósok úgy gondolták, közösen meghirdetnek egy tavaszi, grillételekre koncentráló, és egy őszi, borászatokra fókuszáló programsorozatot, ami nagyon jól illeszkedik a város turisztikai kínálatához.
- fejtette ki a városvezető.
A háromnapos őszi körsétát idén Mustra Wine & Chill címmel hirdették meg. A szüreti időszakban a borok kerülnek előtérbe. A vendégek hazai és határon túli szőlőhegyeken termett nedűk közül választhatnak, amit hangulatos zeneszó mellett fogyaszthatnak el.
Ahogy ezt az elmúlt két évben, a borászok jelenléte kiegészül az élőzenével. Minden helyszínen, minden este élő zenével várjuk az érdeklődőket, továbbá megfelelő ételpárosításokkal, és nyilván ezeken a helyeken törekszünk arra, hogy egy picit különlegesebbet, egy picit mást adjunk ételfronton is, mint a megszokott hétköznapokban.
- erről már Becze Barnabás, a Spájz Eco-Gourmet tulajdonosa beszélt weblapunknak.
Hozzáfűzte: az egyik szakács kakasból főz szüreti gulyást, a másik fűszeres sajtgolyókat készít. Lesz, ahol steak, és lesz, ahol pizza kerül majd az asztalra.
A részletes programfüzetet és a térképet a napokban minden zalaegerszegi család postaládájába eljuttatják.
Szöveg: Kolozsvári Ilona
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg