2025.04.26., szombat - Ervin napja
facebook
Keresés
Ételszentelés és kóstoló nagyszombaton a Zalaegerszegi Vásárcsarnokban

Ételszentelés és kóstoló nagyszombaton a Zalaegerszegi Vásárcsarnokban

2025. április 18., 08:40
Nagypénteken és nagyszombaton is nyitva lesz a Zalaegerszegi Vásárcsarnok. Szombatra egy újdonsággal is készülnek a kereskedők, amiről Horváth István, a vásárcsarnok igazgatója tájékoztatta a Médiacentrumot.

Napról-napra nagyobb a forgalom a zalaegerszegi piacon. A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódva a legtöbb vásárló sonkáért és tojásért érkezik, de népszerűek ilyenkor a zöldségek, gyümölcsök és a csokoládé is.

Ez az egyik legnevesebb időszak a vásárcsarnok és a piac életében. A húsvét előtti héten nagyon sokan látogatnak ki hozzánk. A karácsony mellett ez a legforgalmasabb ünnepünk

– tájékoztat Horváth István, a Zalaegerszegi Vásárcsarnok igazgatója.

Nyitvatartásunkat igyekszünk a kereskedői, illetve a vásárlói szokásoknak megfelelően igazítani. Ezúttal is kértünk és kaptunk engedélyt főjegyző úrtól, így nagypénteken rendes nyitvatartással – azaz 6-tól 13 óráig - várjuk a vásárlókat. Ugyanígy leszünk nyitva szombaton, vasárnap és hétfőn azonban a vásárcsarnokban sem lehet majd vásárolni. Az idei évben egy újdonsággal is szeretnénk kedveskedni az idelátogatóknak, úgyhogy nagyszombaton is lesz miért kijönni a csarnokba.

– Milyen programmal várják a vásárlókat?

A korábbi években a gyerekeket vettük úgymond kiemelt célközönségnek, hiszen több alkalommal tartottunk nyuszisimogatót ilyenkor. Készültünk továbbá kisebb játékokkal, rajzolgatással is a gyerekeknek. Most egy új dolgot szeretnénk bevezetni, amit siker esetén beleillesztenénk 13 éve futó tematikus napjaink sorába. Nagyszombaton 8 óra 30 perctől Molnár János atya megszenteli, illetve megáldja a húsvéti ételeket. Nem csak a piacon vásárolt ételeket, az otthonról hozottakat – kalácsot, sonkát - is áldásban fogja részesíteni a plébános. Emellett kóstolóra is várjuk a vásárlókat, főtt sonkával, tojással, kaláccsal és tormával készülnek kereskedőink. Falatozás közben néhány érdekességgel is szolgálunk. Megtudhatják az érdeklődők – egyebek mellett - hogy miért éppen sonka kerül az asztalra húsvétkor, miért fonott a kalács, és miért eszünk ilyenkor tojást és tormát.

A húsvéti rendezvényt az Epernap követi majd a piacon. Ennek időpontja nagyban függ az időjárástól.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Ri1ycikIFLs
# Kapcsolódó galériák