Díjazták az Uzsonna Kommandó nyerteseit
Az ételkészítő verseny a Zsák-Len Manufaktúra és a Zöld Tűzmadár Érték- és Természetvédő Egyesület közös munkájának köszönhetően immár második alkalommal valósult meg. Tornyos Ágnes ügyvezető elmondta: marketing kezdeményezésnek indult a program, majd prevenciós feladattá vált. Céljuk, minél hamarabb megismertetni a gyerekeket a fenntarthatósággal és a tudatos csomagolásmentességgel.
A résztvevők olyan finomságokat készítettek, amit szívesen fogyasztanak. Emellett fontos szempont volt, hogy szállíthatók legyenek, úgynevezett szendvics-borítékban. Ezzel mellőzve az egyszerhasználatos csomagolóeszközöket. A megmérettetésen nyolc alkotóközösség, mintegy 131 általános iskolás vett részt.
A szervezők minden csoportot elismerő oklevéllel és ajándékutalvánnyal jutalmaztak. Az első három helyezett egésznapos élménykirándulást nyert.
Fotók: Zalaegerszegi Televízió