Bisztró nyílt a Göcseji Tudásközpontban
Hagyományos ízek újragondolva. Ez az egyik mottója a vendéglátóhelynek, ahol hetente változó menüt és a'la carte specialitásokat egyaránt kínálnak. Major Bence tulajdonos olyan jellegzetes környékbeli fogásokat tesz tányérra, mint a szarvaspörkölt dödöllével.
Ez igazából a lényege. A szarvaspörkölt mellé például készítünk egy juhtúrós dödöllét, aminek az a lényege, nem klasszikus dödölle, hanem mint egy piskótatekercs be van töltve juhtúróval és fel van tekerve, úgy van ilyen kis korongokba kisütve. Próbálunk egy kicsit modernizálni a zalai ízeken, de mégis a hagyományokat és ízeket tiszteletben tartjuk.
- fogalmazott Major Bence, a Parázs Bisztró tulajdonosa.
Vigh László köszöntőjében a helyi termelők szerepére hívta fel a figyelmet, majd Balaicz Zoltán a tudásközpont és helyitermék piac feladatára emlékeztetett. Mint mondta, az étterem jól illeszkedik elképzeléseikhez.
Egy helyen legyen az a tudás, amely Göcsejhez, Zalához kapcsolódik. Az is fontos, hogy egy helyen lehet megvásárolni azokat a termékeket, amelyek a zalai gasztronómiához kapcsolódnak. Nagyon fontosnak tartottuk, hogy az utolsó üres hely is be legyen lakva. Most ez meg is valósult.
- tájékoztatott a polgármester.
Böjte Sándor önkormányzati képviselő kifejtette: egy új vállalkozás mindig színfoltot ad a közéletnek.
Mivel a belváros egy olyan részéről beszélünk, amely fontos, ezért még inkább öröm, hogy itt lehetünk. Szeretnénk ezt a teret, a Mérleg teret és a kézműves házat együtt működtetve egy fiatalok által kedvelt városrésszé alakítani.
- részletezte a képviselő.
A bisztró csatlakozik a létesítményben tartott programokhoz, melyekre mindig alkalomhoz illő különlegességekkel készülnek.
Szöveg: Nagy Jenő
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg