Bőséges a karácsonyi halkínálat
Bőséges az idei halkínálat. A vásárlók kiváló minőségű ponty, harcsa, busa, amur és süllő közül válaszhatnak. A szakemberek mindenkit a magyarországi hal fogyasztására biztatnak.
A Deák téri üzletben november óta nagy a forgalom. A vásárlók többsége ragaszkodik a hagyományokhoz, ezért a legnépszerűbb hazai fajtát választják
A magyar tógazdaságok jó évet zártak. Megfelelő volt a csapadékellátás, az ágazat eredményességét a tavalyinál alacsonyabb takarmányárak is segítették. A termelők ennek köszönhetően nem emelték az árakat.
Tavalyi árakon kínáljuk a halat. Az élőponty kilogrammonként 2200-2800 forintba kerül, a szeletelt pontyfilét pedig 3,5-4 ezer forint közötti áron lehet megvásárolni. A harcsafilé 8 ezer forint körül van, de szálkamentes, így a kisgyermekes családok is nyugodtan asztalra tehetik karácsonykor.
- mondta el dr. Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke.
A hal értékes fehérjeforrásnak számít, és egyre gyakrabban kerül a magyar családok asztalára. A fogyasztás közel négy évtized alatt 2,8 kilogrammról 6,5-re nőtt. Ennek a mennyiségnek közel 90 százalékát karácsony környékén értékesítik.
Szöveg: Kolozsvári Ilona
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg