2024.10.18., péntek - Lukács napja
facebook
Keresés
Zete Fieszta őszi hangulatban

Zete Fieszta őszi hangulatban

2024. július 20., 20:45
Hagyományaihoz hűen szombaton tartotta bajnoki főpróbáját a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata. A programban bemutatkoztak a klub utánpótláscsapatai, felkészülési mérkőzést játszott a női NB II-es csapat, a ZTE FC pedig a horvát HNK Sibenik ellen mutatkozott be a szurkolóknak.

Őszies időjárás fogadta a ZTE Arénába látogatókat, a hidegfront esőt is hozott, ami némileg átalakította a tervezett programot.

A Zete Fieszta női NB II-es felkészülési mérkőzéssel kezdődött, ahol a ZTE FC a szintén másodosztályú Sopron ellen lépett pályára és nyert egy gólgazdag összecsapáson 4-2 arányban. 

A délután folyamán a legkisebb utánpótláscsapatok is megmérettették magukat egy minitorna keretében. A főmérkőzés előtt következett a csapatbemutató, mely során egyenként szólítva érkeztek a pályára a ZTE FC 2024/2025-ös idényének játékosai a stábtagokkal együtt. 

Következett a ZTE főpróbája, melyen a horvát elsőosztályba feljutó HNK Sibenik volt az ellenfél. Az első félidőben a ZTE birtokolta többet a labdát és több helyzetet is kidolgoztak a játékosai. Spoljaric lövését védte bravúrral a horvátok kapusa, majd Mim hibázott ziccerben. A hajrában Kiss lövését tolta szögletre a vendégek kapusa. A 44. percben szinte az első helyzetéből vezetést szerzett a Sibenik (0-1). A szünetben az előző szezon legjobb utánpótlás játékosait köszöntötték. 

A második félidőre három helyen változtatott Márton Gábor. Szendrei révén sikerült is az egyenlítés, de les miatt elvette a bíró a ZTE gólját. Mindkét oldalon folyamatosan jöttek a cserék, majd a 76. percben egy gyors akció végén Vogyicska hozta kihagyhatatlan helyzetbe Németh Dánielt, aki közelről lőtt a hálóba (1-1). Nem sokáig örülhettek a gólnak a hazaiak, mivel egy percen belül újra vezetést szerzett a Sibenik (1-2). A hajrában próbálkozott az egyenlítéssel a ZTE, de az eredmény nem változott, így vereséggel hangolódott a július 26-i MTK elleni szezonrajtra.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE FC/Facebook

# Kapcsolódó cikkek