2024.10.15., kedd - Teréz napja
facebook
Keresés
Újabb száz pont feletti ZTE KK győzelem

Újabb száz pont feletti ZTE KK győzelem

2024. október 13., 09:05
Szerda után szombaton is hazai pályán játszott a Zalakerámia ZTE KK együttese a férfi kosárlabda élvonal 4. fordulójában. Az ellenfél az Endo Plus Service Honvéd együttese volt.

A mérkőzést végig kézben tartva, jó csapatjátékunknak és dobóformánknak köszönhetően a harmadik hazai mérkőzését is megnyerte a ZTE KK.

Zalakerámia ZTE KK- Endo Plus Service Honvéd 104-85 (31-19, 27-30, 23-16, 23-20)

Zalaegerszeg, 1330  néző, JV: Kapitány, Söjtöry, Nagy

Zalakerámia ZTE KK: Takács Ma. 7, Garrett 23/6, Keller 6/6, Bigelow 22/6, Tóth 13, csere: Takács Mi. 3, Leday 6, Sitku, Brown 21/9, Csizmadia, Szalay, Csátaljay 3/3,  edző: Matthias Zollner

Endo Plus Service Honvéd: Hajdú 3/3, Gatling 21/12, Reiziger 2, Grubor 7/6, Filipovic 11, csere: Hardrict 17/6, Major 5, Kopácsi 9/9, Bajo 2, Balogh 4, Mucza 4. edző: Zlatko Jovanovic

Kipontozódott: Leday, ill: Hardrict

Kiállítva: Grubor

A hazai találkozókon megszokott nagy lendülettel kezdtek a hazaiak és a 3. percben Garrett hármasával 12-3-ra vezettek. A vendég időkérés nem tudta megtörni a ZTE lendületét és tíz pont fölé növelték az előnyüket a hazaiak (31-19). A második negyed elején a zalaiak védekezése visszaesett és támadásban sem tudták hozni az első negyed pontosságát, amit a fővárosiak kihasználva négy pontra feljöttek (41-37). A 15. percben sportszerűtlen szabálytalanságok miatt a vendégek játékosát, Grubort kiállították a játékvezetők. A ZTE összekapta magát és újra kétszámjegyű előnyt harcolt ki magának. A hajrában főleg a támadással foglalkoztak a csapatok, a védekezésre nem annyira koncentráltak (58-49).

A nagyszünet után nagyobb fokozatra kapcsolt a ZTE KK és próbálta eldönteni a mérkőzést. Brown és Bigelow hozta a hazai pontokat és fokozatosan nőtt a csapatok közti különbség (81-65). A záró negyed elején sok faultot kaptak a hazaiak, de a távolságot nem tudta csökkenteni a Honvéd. A Bigelow-Garrett-Brown tengely szállította a pontokat és a mérkőzés hajrájára már nem volt kérdéses ki lesz a nyertes. A száz pontos határt Brown dobta át. A ZTE KK végig vezetve, megérdemelten nyerte meg harmadik hazai mérkőzését is.

Matthias Zollner:

Gratulálok a csapatnak. Ez volt a harmadik hazai mérkőzésünk és a harmadik sikerült hazai pályán. Köszönet jár a közönségünknek is a nagy támogatásért. Összességében nem volt szép mérkőzés. Az első negyedet nagyon jól kezdtük, aztán a Honvéd megzavart bennünket a védekezésváltásaival, de jól reagáltuk erre. Azt gondolom, hogy a legfontosabb ma az volt, hogy nyertünk.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István