2024.10.28., hétfő - Simon, Szimonetta napja
facebook
Keresés
Megőrizte hazai veretlenségét a ZTE KK

Megőrizte hazai veretlenségét a ZTE KK

2024. október 27., 08:48
A férfi kosárlabda NB I 6. fordulójában az eddig győzelem nélkül álló újoncot, a PVSK-Veolia együttesét fogadta a Zalakerámia ZTE KK. A szombat esti mérkőzés első felében a vendégek akarata érvényesült, majd a második félidőben feljavult a ZTE játéka és magabiztos győzelemmel őrizte meg hazai veretlenségét.

Zalakerámia ZTE KK-PVSK-Veolia 101 -72  (21-21, 18-26, 27-8, 35-17)

Zalaegerszeg, 1375 néző Játékvezetők: Dr. Mészáros, Györfy, Kapusi

Zalakerámia ZTE KK: Takács Ma. 7, Garrett 13/6, Keller 14/3, Bigelow 16/3, Tóth 4, csere: Leday 24/9, Brown 18/6, Takács Mi. 2, Sitku 3/3, Gyimes, Szalay, Csizmadia. Edző: Matthias Zollner

PVSK-Veolia: Archibald 20/6, Frank 2, Payton 16/3, Molnár, Dzeletovic 16/3, csere: Plézer, Antóni 11/9, Merkl, Mokánszki 7/3, Radó. Edző: Srecko Sekulovic

Kipontozódott: Tóth, ill. Mokánszki, 

Nehezen vette fel a játék ritmusát a ZTE KK, míg a vendégek keményen védekeztek és pontosan támadtak. A negyed felénél 16-9-re vezetett a PVSK. A hajrában összekapta magát a ZTE és Leday pontjainak köszönhetően kiegyenlített (21-21). A második negyed közepéig felváltva vezettek a csapatok, majd egy időkérést követően elkapta a ritmust a PVSK és 12-0-s futással került előnybe (37-43). A félidő végén ismét sokat hibázott a házigazda, így megérdemelt vendégvezetéssel mehettek pihenőre a csapatok (39-47). 

A nagyszünet után Payton kosarával már tíz ponttal vezetett a Pécs (39-49). A 22. perc elején Keller Iván faulttal együtt szerzett kosarat, majd jó védekezés után ismét Keller volt eredményes (44-49). Ezúttal a pécsi időkérés nem törte meg a ZTE ritmusát és Garrett hármasával két pontra visszajött a házigazda (47-49). A PVSK támadójátéka visszaesett, a ZTE koncentrált játékot mutatott, csúsztak, másztak a parketten a játékosok, és ez hozta magával a pontokat is (66-55). A záró negyed elején még megpróbált kapaszkodni a Pécs, de a megszerzett előnyt nem adta le a ZTE, sőt a játékrész második felében fokozatosan növelte. A hajrában fokozatosan őrölte fel a ZTE a vendégek erejét és végül közel harminc pontos, magabiztos győzelemmel őrizte meg hazai veretlenségét (101-72). 

Matthias Zollner:

Eleve kemény meccsre számítottunk a PVSK ellen, főleg azután, hogy tudtuk: egyik játékosuk, Micovic kiesett. Biztosak voltunk benne, hogy az ellenfél így kettőzött erővel harcol. Ez látszott is az első félidőben, de a második játékrészben megmutattuk az igazi arcunkat, amiért gratulálok a fiúknak. A mélyebb rotációnk is segített ebben és szeretném itt kiemelni Seth LeDay-t. Nehéz helyzetben érkezett hozzánk, és sokszor a statisztika nem is mutatta meg, hogy milyen hasznos játékosunk. Ma viszont a statisztikában is megmutatkozott ez, köszönet jár neki az erőfeszítéséért, amit a csapat érdekében tesz.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák