2024.10.28., hétfő - Simon, Szimonetta napja
facebook
Keresés
Közel állt a győzelemhez a ZTE FC, de a 90. percben kiegyenlített a Nyíregyháza

Közel állt a győzelemhez a ZTE FC, de a 90. percben kiegyenlített a Nyíregyháza

2024. október 27., 19:10
Az első kör végéhez érkezett a labdarúgó OTP Bank Liga NB I küzdelme. A 11. fordulóban a ZTE FC a Nyíregyházi Spartacus vendégeként játszott. A két együttes több mint 14 év után találkozott újra az élvonalban, és ezúttal pontosztozkodással zárult a párharcuk.

Nyíregyházi Spartacus FC–ZTE FC 1-1 (0-1)

Nyíregyháza, 5822 néző. Jv: Pintér (Szalai, Rózsa).

Nyíregyházi Spartacus: Tóth B. - Baki, Alaxai, Keresztes - Gresó (Pinte), Keita (Eppel), Toma, Nagy B. (Leoni) - Kovácsréti (Kvekveskiri), Ramos (Oláh), Nagy D. Edző: Tímár Krisztián.

ZTE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Safronov, Evangelou, Csóka D., Medgyes (Kiss B.) - Mim (Várkonyi), Sankovic, Ipalibo - Csonka (Dénes Cs.), Croizet (Németh D.). Edző: Márton Gábor.

Gólszerzők: Nagy D. (90.), ill. Mim (14.).

Nagy zalaegerszegi kapushibával kezdődött a találkozó, de Nagy Dominik nem tudta kihasználni Gundel-Takács hibáját. A hazaiak többet birtokolták a labdát, de az első helyzetből a ZTE szerzett gólt. A 15. percben egy ZTE-támadás bontakozott ki, és bár úgy tűnt, nem lesz belőle semmi, Ipalibo a mögötte beinduló Medgyeshez passzolt, aki balról a röviden érkező Mim lábára varázsolta a labdát, ami a rövid sarokban kötött ki (0-1). A gól után a ZTE továbbra is a kontrákra épített, míg a Nyíregyháza ment előre az egyenlítésért.

A 38. percben Mim szerzett labdát a bal szélen, majd az alapvonal előtt a középen érkező Croizet elé gurított, aki 8 méterről kapura lőtt, de próbálkozása erőtlen volt, így Tóth könnyedén hárított. A Nyíregyháza nem igazán tudta próbára tenni Gundel-Takácsot a kapuban. A legnagyobb nyíregyházi helyzet a 45. percben adódott, amikor egy pontrúgás után Keita fejelhetett kapura, de Gundel-Takács védett.

A második félidő elején a hazaiak domináltak, de tíz perc elteltével sem sikerült komoly helyzetet kialakítaniuk. Az 58. percben Gresó 22 méterről lőtt, de a jobb kapufa megmentette a ZTE-t a góltól. A vendéglátók fokozatosan növelték a tempót, miközben a zalaiak továbbra is a kontrákra építettek. Nyíregyháza folyamatosan támadott, míg a ZTE védekezésre kényszerült. Úgy tűnt, a ZTE kihúzza, de a 90. percben Kvekveskiri szöglete után Nagy Dominik fejjel a kapuba talált (1-1). A hosszabbításban már nem esett gól, így pontosztozkodással ért véget a mérkőzés.

Márton Gábor:

Úgy gondolom, hogy egy ilyen hangulatú meccs nagyon sok pályáról hiányzik. Nekünk meg hiányoznak a pontok, amelyeket most már sorozatban veszítünk el. Ha az időt és a meccs összképét nézzük, akkor talán közelebb álltunk a győzelemhez. Tudtuk, hogy a Nyíregyházának sok beadása és ívelése van, de egyik sem okozott komoly gondot számunkra. Nálunk azért volt egy vagy két helyzet, amelyeknél, ha a védő rosszabbul ér a labdához, akkor megszerezzük a második találatot. Egyelőre ezzel az egy ponttal kell megelégednünk.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE FC/Facebook