2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Horvát élvonalbeli ellenféltől kapott ki a ZTE FC

Horvát élvonalbeli ellenféltől kapott ki a ZTE FC

2024. július 08., 09:45
A ZTE FC a horvát élvonalbeli NK Varazdin csapatával játszotta harmadik felkészülési mérkőzését Lendván.

A csapatok 2x60 percet játszottak, melynek első 60 percét a horvát csapat kezdte jobban és a 23. percben megszerezték a vezetést (1-0). A folytatásban átvette a ZTE az irányítást és több helyzetet is kidolgoztak - áll a klub tudósításában.

Mim Gergelynek két lehetősége is akadt a gólszerzésre, de nem sikerült a kapuba találnia. Az első játékrész hajrájában Dénes Csanád Vilmos alakított ki ígéretes helyzetet, amiből szintén nem lett gól. A ZTE FC új igazolása a kezdőcsapatban kapott helyet, aki rendkívül agilis játékkal hálálta meg Márton Gábor bizalmát.

A második hatvan percre teljes sort cserélt a ZTE és több fiatal játékos is lehetőséget kaphatott a felnőttek között. A játék képe kiegyenlített volt, úgy, hogy a horvátok is szinte sort cseréltek.

A második játékrész leggólveszélyesebb játékosa Josip Spoljaric volt, aki előbb lőtt egy kapufát, majd később meg is zörgette a hálót. A gólt viszont szabálytalanság miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A Varazdin együttese is kidolgozott néhány lehetőséget, amiket Németh Ervin hárítani tudott. Sok helyzetet nem hozott a második félidő, de a mutatott játék miatt nagyobb esély mutatkozott az egyenlítésre, mint egy újabb kapott gólra.

A mérkőzés hajrájában kettőre növelte előnyét a horvát csapat egy kipattanó labdának köszönhetően (2-0).

Szöveg: Jóna István

Fotó: NB Varasdin/Facebook