2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Hazai pályán kezdi a szezont a ZTE FC

Hazai pályán kezdi a szezont a ZTE FC

2024. július 25., 10:00
Pénteken 18 órakor a ZTE FC- MTK Budapest összecsapással kezdődik a 2024/25-ös OTP Bank Liga szezonja. A ZTE sorsolása nem könnyű, hiszen az előző kiírás első négy helyezettjével mérkőzik meg Márton Gábor együttese.

A nyáron átalakult a ZTE FC kerete és meghatározó játékosok távoztak. A távozó oldalon kilenc játékos található, míg kölcsönben négy. Az érkezők között több a fiatal játékos, míg a tavalyi szezonban is Zalaegerszegen játszó Yohan Croizet, Kiss Bence, Várkonyi Bence és Stefanos Evangelou végleg a ZTE játékosa lett.

A ZTE FC a felkészülés során mindössze egy mérkőzését nyerte meg, de nyilván ezt az összeszokottság hiányának számlájára lehet írni. A pénteki mérkőzésen már a bajnoki pontok megszerzésén lesz a hangsúly. A fővárosiak az előző szezonban a nyolcadik helyen végeztek és a nyáron nem volt jelentős játékosmozgás a csapatukban.

Várkonyi Bence már ZTE játékosként, de az MTK-ból érkezve várja a pénteki szezonrajtot.

A dolgunk most az, hogy a lehető legjobb formánkat vegyük elő és pontokat szerezzünk a bajnoki fordulók során. Szeretnénk elkapni a rajtot és ehhez elsőként győzelmet kell aratnunk az MTK ellen. Az első tétmérkőzés egy szezonban mindig plusz motiváció a játékosok számára, mindenki szeretne lendületet venni és remélem sikerül itthon tartanunk a három pontot

- nyilatkozta a ZTE FC honlapjának a fiatal védő.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE FC/Facebook