2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Három zalaegerszegi érem a keszthelyi dartsversenyről

Három zalaegerszegi érem a keszthelyi dartsversenyről

2024. április 25., 08:13
Harmadik alkalommal rendezték meg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusán, Keszthelyen a MATE-GEORGIKON MEFS-MDSZ EGYETEMI DARTS KUPA elnevezésű versenyt. Az előző évben két érmet szerzett a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ csapata, idén ezt még egy éremmel megtoldották.

Dr. Pintér Ákos, a MATE Testnevelési és Sport Intézet Georgikon Campusának sportközpont vezetője, a rendezvény szervezője a megnyitón elmondta, hagyományteremtési szándékkal indították útjára a versenyt, ami sikerült, hiszen ezúttal 9 egyetemről 43-an érkeztek Keszthelyre. A PE ZEK csapata hat fővel vett részt a viadalon.

A zalaegerszegi csapatban két dolgozó, Bella Dániel és Jóna István is dartsnyilat ragadott és előbbi ezüstérmet, utóbbi bronzérmet szerzett.

Az egyéni férfi kategóriában (33 versenyző) három hallgató: Bacsi Szilárd, Tüske Bence, Kovács Máté, valamint egy végzett hallgató, Skoda Gergő állt tábla elé. A csoportküzdelmekből egyedül Tüske Bencének sikerült továbbjutni, aki mind az öt mérkőzését megnyerte. A nyolcaddöntőben magabiztos játékkal nyert, majd a negyedöntőben 0-2-es hátrányból fordítva nyert 3-2-re és jutott az elődöntőbe. A döntőbe jutásért Fábián Soma (Károli Gáspár egyetem) ellen 3-1 arányban nyert, így a döntőbe jutott, ahol a másik ágról Egedi Bence (ELTE) várt rá. Az első leget Tüske Bence nyerte, majd a folytatásban a remek formában versenyző Egedi Bence kerekedett felül és végül 3-1-re nyert. A versenyen összesen 118 mérkőzést bonyolítottak le 8 táblán.

Eredmények:

Női hallgatói: 1. Sándor Brigitta Linda (SZE), 2. Neumajer Kitti (PTE), 3. Lipták Veronika (BCE)

Férfi hallgatói: 1. Egedi Bence (ELTE), 2. Tüske Bence (PE), Szabó Zsombor (Óbudai E.)

Dolgozói: Gyurcsó Gergő (MATE), Bella Dániel (PE), Jóna István (PE)

A PE ZEK csapata végül két ezüstéremmel és egy bronzéremmel tért haza, az egyetemek között a legtöbb érmet szerezve.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák