2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
DartsCsütörtök a számmisztika jegyében

DartsCsütörtök a számmisztika jegyében

2024. augusztus 13., 11:00
Különös játéknapot hozott az augusztus 8-i DartsCsütörtök a Legends Pubban!

A Zalaegerszegi Darts Egyesület tagjai hisznek a számmisztikában, mivel 2024 számainak összege 8, augusztus a 8. hónap az évben és a versenyt nyolcadikán rendezték, melyre 2x8-an, azaz 16-an neveztek. A forduló érdekessége volt még, hogy a versenyzők között 5 hölgy is szerepelt, akik közül többen is először játszottak versenyszerű körülmények között. Négy négyfős csoportban, 3 nyert leges mérkőzésekkel melegítettek a résztvevők a főág-vigaszágas összecsapásokra.

Főágon 3, vigaszágon 2 nyert leggel lehetett győztest hirdetni. A hölgyek többsége legeket, sőt meccset is nyert! Kozár Mária megdobta első 180-át! Több kiélezett mérkőzésen ki lehetett kapni 60 feletti meccsátlaggal is!

A napi döntőbe főágról Belák Ádám, vigaszágról Ambrus Mátyás jutott. A nap végére kimerültek Ambrus Mátyás tripla-rakétái, amik a döntőig repítették, és ez Belák Ádám ellen nem kifizetődő. Ádám nyert 3:0-ra, így ő lett a nap bajnoka.

És az extrák is csak úgy repkedtek! 11db 180, 3db 100+ és 7db bullos kiszálló született, ráadásul egy bullost az egyik "első bálozó" hölgy induló dobta. 180-at heten dobtak, Kurucz Szabolcs hármat, Belák Ádám és Ambrus Mátyás kettőt is! Kurucz Szabolcs és Belák Ádám mindhárom kategóriában sikeresen szerepelt.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZDSE/Facebook