2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Chovanyecz Emese ezüstérmet szerzett a Magyar Gravel Országos Bajnokságon

Chovanyecz Emese ezüstérmet szerzett a Magyar Gravel Országos Bajnokságon

2024. szeptember 21., 09:00
Az elmúlt  hétvégén zajlott ez első BIANCHI Magyar Gravel Országos Bajnokság Etyeken. A zalaegerszegi GREEN ZONE-ZKSE csapatát Endrédi Máté, Dervalics Gábor és Chovanyecz Emese képviselte.

Az időjárás nem volt éppen kegyes az indulókhoz, a verseny előtti napokban és a verseny napján is esett az eső. Míg sokan otthon bekuckózva szemlélték az időjárást, közben Etyeken népes és erős mezőny gyűlt össze, nagyjából 90-en vágtak neki a versenynek. Egyből az első emelkedőn a rajt után Márton Dina ment egy komolyabb tempót, amivel teljesen szétszelektálta a mezőnyt. Szerencsére Endrédi Máté jól tudott helyezkedni és ott tudott maradni az élbolyban a szökésben. Ahogy mesélte, kb. 10-en maradtak az élbolyban, jónak érezte a lábait és remélte, hogy egy jó versenyt fog tudni menni. Sajnos az első lejtmenetben egy sáros csúszós lefelén, ahol éles kövek voltak, az egyik kő kivágta az első gumit, amit a defektgátló folyadék sajnos nem fogott meg a sok víz és sár miatt. Bár próbálta megcsinálni a defektet de sajnos nem sikerült, így hamar feladni kényszerült a versenyt. Dervalics Gábor is sokat küzdött a technikával, hiszen 2 defektet is kapott, egyet az első és egy másikat pedig a második körben, azonban sikerült mindkét defektet megjavítani, és folytatni tudta a versenyt. Óriásit küzdve mind az elemekkel, mind a technikával, sárban, esőben a Master férfi kategóriában a 13. helyen sikerült befejezni a 140 km-es versenyt.

Chovanyecz Emesének viszont nagyon szaladt a bringa, és ebben a zord időjárás sem tudta megakadályozni. Bár a Master nőknek egy körrel kevesebbet kellett teljesíteni, mint a férfiaknak, így is 105 km várt rájuk. Emese idén már sok esetben ért el jó eredményt, amit hétvégén egy újabbal sikerült gyarapítani, mégpedig egy Országos Bajnoki ezüstéremmel- olvasható a klub beszámolójában.

Szöveg: Jóna István

Fotók: GreenZone- ZKSE/Facebook

# Kapcsolódó galériák