2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Amerikai erőcsatárral egyezett meg a ZTE KK

Amerikai erőcsatárral egyezett meg a ZTE KK

2024. június 06., 10:49
A Zalakerámia ZTE KK vezetése szerdán jelentette be, hogy megegyezett egy új játékossal. Az amerikai Isaiah Bigelow augusztusban érkezik Zalaegerszegre.

A 24 éves játékos rookie-ként, azaz újoncként érkezik a ZTE KK-hoz, hiszen eddig még nem játszott Európában, ez lesz az első profi szezonja. A 201 cm magas (93 kg) erőcsatár Greensboróból (Észak-Karolina) származik, az egyetemi bajnokságban előbb a Woffort Terriers csapatában játszott (2019-2022), majd a Richmond Spiders (2022-2024) következett karrierjében. A legutóbbi szezonban csapatával megnyerte konferenciájuk alapszakaszát, Bigelow egyike volt annak a három Spiders-játékosnak, aki mind a 33 mérkőzésen  kezdőként szerepelt. A szezon során 11,2 pontot átlagolt, 6,5 lepattanót szedett és 43 százalékos pontossággal célzott. 

Őszintén szólva izgatottan és talán egy kicsit feszülten várom, hogy Magyarországra érkezzek, hiszen egyelőre nem tudok még sokat az országról. Ugyanakkor alig várom már, hogy megismerjem. Keményen akarok dolgozni, hogy minél több sikert érjek el a csapattal. Nem tudom, hogy mennyire ismerik a játékomat, de magamat igazi csapatjátékosnak tartom

- mondta el ztekosar.hu-nak Isaiah Bigelow.

Isaiah Bigelow augusztusban érkezik, szerződésében kéthetes próbajáték szerepel és ha a játéka elnyeri a szakvezetés tetszését, úgy válik véglegessé a szerződése.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Isaiah Bigelow/Instagram