2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
A Győr nyerte a nyugati rangadót

A Győr nyerte a nyugati rangadót

2024. október 21., 10:05
Tizenkét év után találkozott az első osztályban a ZTE FC és az ETO FC Győr.

A vasárnap délutáni találkozón a ZTE kezdett jobban, de a végén a vendégek örülhettek a három pontnak.

ZTE FC - ETO FC Győr 1-2 (1-0)

Zalaegerszeg, 3017 néző. Jv: Kovács I.

ZTE FC: Gundel-Takács - Evangelou, Várkonyi, Csóka D. - Szendrei, Sajbán (Medgyes), Sankovic, Kiss B. (Ipalibo), Mim (Fucak)- Criozet (Csonka), Dénes Cs. (Spoljaric). edző: Márton Gábor.

ETO FC Győr: Gyurákovics - Bitri, Szépe, Heitor - Stefulj, Tóth R. (Anton), Ouro Boldor (Albion) Gavric (Diarra) - Benbouali (Krivokapic), Sahli (Bumba). edző: Borbély Balázs.

Gólszerzők: Croizet, illetve Bitri, Bumba.

Az újoncot sok szurkoló kísérte el a találkozóra, melyen a ZTE volt a kezdeményezőbb. Az első komolyabb helyzetet a ZTE vezette a 14. percben, amikor Kiss Bence lövése a jobb kapufán csattant. A 25. percben egy labdaszerzés után Kiss hozta helyzetbe a bal oldalon felfutó Croizet-t, aki állítás nélkül lőtt a jobb sarokba (1-0). A félidő hajrájában feljebb tolták védekezésüket a vendégek, de Gundel-Takács jól védte a ZTE kapuját, így maradt a hazai előny.

A második félidőt nagy lendülettel kezdte a Győr és az 54. percben Stefuj lövését kellett lábbal védenie a zalai kapusnak. A vendégek irányítottak, a hazai lehetőségek pedig egyre fogytak, sőt el is maradtak, a ZTE játéka látványosan visszaesett. A 72. percben Bitri ollózó mozdulattal lőtte a zalai kapuba a Győr egyenlítő találatát (1-1). Tovább mentek előre a győriek és a 82. percben egy kapu elé ívelt beadást Bumba lőtte kapura, a labda pedig a ZTE kapujában kötött ki (1-2). A hazaiak hajtottak az egyenlítésért, de már nem tudtak újítani, így az ETO FC Győr elvitte a három pontot Zalaegerszegről. A ZTE FC továbbra is rossz sorozatban van, hiszen a legutóbbi három meccsét vesztesen zárta.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE FC/Facebook