2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Könnycsepp a tintafoltban - könyvbemutató és festménykiállítás

Könnycsepp a tintafoltban - könyvbemutató és festménykiállítás

2024. szeptember 20., 13:55
Festménykiállítással egybekötött könyvbemutatóra várták a közönséget a József Attila Városi Tagkönyvtárban. Ádám-Boros Lilla első kötete - a „Könnycsepp a tintafoltban” című történelmi kalandregény - tavasszal jelent meg. A rendhagyó irodalmi estre a szerző a legszebb akvarellképeit is elhozta.

A bibliotéka kiemelt figyelmet fordít a kortársirodalom népszerűsítésre. Alkalmat adnak arra is, hogy az olvasók személyesen találkozzanak az alkotókkal.   

Nagyon örülünk Lillának. Bár a mondás szerint véletlenek nincsenek, most mégiscsak egy véletlen folytán ismerkedtünk meg vele. A könyvtárak egyik fontos feladata, hogy – jelen esetben a Zala vármegyében élő – tehetségeket bemutassa. Ez azért is jelent segítséget, mert van, akinek erre nincs más lehetősége, ugyanakkor valahol el kell kezdeni, hogy megismerjék az emberek

- mondta Kereki Judit, a József Attila Városi Tagkönyvtár olvasószolgálatának vezetője.

Az íróval egykori tanára és egyben mentora beszélgetett. Rákosiné Paizs Szilvia középiskolás kora óta támogatja tanítványát és segíti pályafutását.

Lilla egy visszahúzódó, szerény gyermek volt. Úgy tapasztaltam, hogy nagyon sok ösztönzés és motiváció kell ahhoz, hogy ki merje bontakoztatni a benne rejlő tehetséget

- jegyezte meg Rákosné Paizs Szilvia.

Ádám-Boros Lilla sokoldalú tehetség; gyermekkorában meséket, majd verseket írt, később interjúkat készített. Romantikával átszőtt regényének főhőse egy fiatal lány. Életében – és a történetben is – fordulópontot jelent, amikor rábukkan a tragikus sorsú francia királyné naplójára.

Sokat gondolkoztam, hogy a történelmi személyiségek közül Sisit, vagy Marie Antoinettet válasszam. Erzsébet magyar királynét nagyon-nagyon szeretem, amikor kicsi voltam, nagyon sok Sisi-filmet néztem. Ugyanakkor Marie Antoinetteről kevesebbet tudtam, amit tudtam, az viszont felcsigázta az érdeklődésemet. Ezért választottam Marie Antoinettet. A regényemben, a történet vége felé lesz egy kapcsolódási pont Bársony Rebeka és Marie Antoinette élete között

- erről már Ádám-Boros Lilla beszélt.

Festményein a női szépséget, illetve a női, férfi kapcsolatokat örökítette meg. Az „Ezerarcú szépség” című tárlat október 31-ig tekinthető meg a József Attila könyvtárban.   

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

HwbO81fOnTs
# Kapcsolódó galériák