2024.11.21., csütörtök - Olivér napja
facebook
Keresés
Street Food Weekendet tartottak Zalaegerszegen

Street Food Weekendet tartottak Zalaegerszegen

2024. szeptember 30., 17:25
Megrendezték az immár hagyományos Street Food Weekendet a vármegyeszékhelyen. A Dísz téren mintegy 26 jármű gyűlt össze hétvégén és várta gasztronómiai különlegességekkel a látogatókat.

Az országos food truck szervezethez igazodva hatodik alkalommal hívták össze a találkozót, ahol a kínálat ezúttal is bőséges volt.

26 darab autó van, ami az összes eddigi évhez képest a legtöbb. Nyilván ennek az az előnye, hogy sokkal változatosabbak az ételek. Mi minden évben úgy rakjuk össze a csapatot, hogy azok, akik mindig kedvencek voltak és az emberek nagyon szerették őket, őket visszahívjuk és mindig hozunk újdonságokat is. Fontos, hogy igazodnunk kell más városok rendezvényeihez is, le kell foglalnunk őket, előre egyeztetnünk kell a szabad időpontok miatt

- mondta a Médiacentrumnak Horváth Szilárd főszervező, a Városmarkentig Iroda vezetője.

Arra azonban mindig ügyelnek, hogy helyieket is meghívjanak. Lukács Roland Lentiből visszatérő vendéglátós. Mintegy húszéves pályafutása alatt kísérletezte ki a tökéletes lángos receptjét,- amihez most egy különleges feltétet hozott.

A Food Truck Show rendezvényre hoztuk legelőször, de valószínűleg nem utoljára ezt a fokhagymás alapon, genovai pestos, 24 hónapig érlelt parmezán sajttal megszórt és citromolajjal leöntött lángosunkat

- mondta Lukács Roland, aki több éves szakmai tapasztalattál a háta mögött vágott bele a vállalkozásba és nagy hangsúlyt fektet a lángos tésztájára is. A városi rendezvények visszatérő szereplője.

Mintegy 8 vállalkozó helyből érkezett és voltak olyanok, akik ezen a rendezvényen mozgóárusként először vettek részt- sikerrel.

A kacsatepertőnk igazából már elfogyott, akkora népszerűségnek örvendett, nagyon finom volt. A személyes kedvencem, amit én találtam ki, az például a pirított kalács és azon kacsamáj pástétom, rajta lilahagyma lekvár és a kollégám kitalálta, tegyünk rá pirított hagymát is

- nyilatkozta a Médiacentrumnak Tatai Szilvia. A csapat először próbált értékesíteni négykeréken.

Többen édes alapanyagokkal, előre eltervezetten dolgoztak, ám voltak, akik termékeiket a helyszínen, pillanatnyi ötlet alapján készítették. 

Nagyon jó látni, hogy itt folyamatosan kísérleteznek az ételekkel az árusok, úgyhogy én is láttam például, hogy most alakul ki az egyik általunk hozott food truckba az étel. Tehát előttünk valósul meg egy új étel, ami különösen érdekes

- mondta Szabó Zoltán, a rendezvény szervezője.

Az esemény a változékony időjárás ellenére sikeresnek bizonyult. Erre alapozva a szervezők már most eldöntötték: a programot jövőre is feltétlenül megszervezik. 

Szöveg: Mezei Orsolya

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

teMEkqE42_4
# Kapcsolódó galériák