Kihirdették az Uzsonna Kommandó nyerteseit
A fenntarthatósági kompetenciafejlesztő program immár harmadszor várta olyan általános iskolás közösségek jelentkezését és részvételét, akik az egyszerhasználatos csomagolóeszközöket mellőzve egészséges és könnyen fogyasztható ételeikkel szálltak versenybe. A programnak a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ adott otthont. Az esemény résztvevőit Ladányi Ibolya köszöntötte. A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgató-helyettese a tudatos fogyasztói magatartás fontosságára hívta fel a diákok figyelmét, s egyúttal gratulált a projekt szervezőinek és közreműködőinek. Tornyos Ágnes, az Uzsonna Kommandó ötletgazda-főszervezője a kezdeményezés történetét ismertette. Mint kiemelte, a folyamatban az élménypedagógiai elemek meghatározóak.
A résztvevő közösségek az általuk készített ételek fotóival pályáztak, melyekről a közösségi oldalon szavazással döntöttek a szimpatizánsok. Az első három helyezett a Báthory Technikumban el is készíthette ezeket. A gyerekek örömmel vettek részt a programban, a pedagógusok pedig szívesen támogatták őket.
A 10 alkotóközösség 18 ételéből a szavazatok alapján az első helyezett csoport a Bagodi, a második a Baki, a harmadik pedig a Teskándi Általános Iskola közössége lett. Valamennyiük munkáját ajándékcsomaggal ismerték el.
Szöveg: Szigeti Éva
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg