2024.04.30., kedd - Katalin, Kitti napja
facebook
Keresés
Móricz Martin Európa-bajnoki címet szerzett

Móricz Martin Európa-bajnoki címet szerzett

2024. április 16., 09:09
A Shotokan Karate do of United Nations idei Európa-bajnokságának Debrecen adott otthont. A háromnapos rendezvényen a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület válogatott versenyzői is kitűnően szerepeltek.

Ujj Rebeka tanuló szerezte az első érmeket a 12-13 éves korcsoportban +50 kg-ban. Rebeka nagyon jól versenyzett és csak egy torokrúgás miatt, orvosi döntés által nem versenyezhetett tovább, igy nem tudott Ippon Shobu kumitében az első helyen végezni. Kihon Ippon Kumitében a második helyen, míg Ippon Shobuban a harmadik helyen végzett.

Horváth Maja Viktória, Balogh Miranda és Tóth Jázmin is nagyszerűen helytállt az erős mezőnyben, melyet sokszor érdekes bírói döntések is nehezítettek. Ennek ellenére is kitűnően szerepeltek a zalaegerszegi versenyzők. A második napon Veilinger Ádám szépen katázott, de sajnos nem került be a legjobb négy közé.

Móricz Martin a 14-15 évesek között formagyakorlatban magabiztosan jutott a középdöntőbe, majd a döntőbe. Itt pontegyenlőség volt, újabb formagyakorlat kellett, ahol már Martin lényegesen magasabb pontszámmal Európa-bajnok lett. Móricz Martin indult haladó Kihon Ippon Kumitében, ahol a harmadik helyen végzett.

Nagy Kata, a 12-13 évesek -50 kg-os versenyében hozta az elvárásokat, Kata Ippon Shobu és Sanbon Shobu kumitében is indult a nagyon erős mezőnyben, nagyszerű meccsekkel a háta mögött mindkét versenyszámban a döntőig jutott, ahol a harmadik helyen végzett.

A két versenyszám közvetlen egymás után volt, így valóban embert próbáló feladat volt mindkettőben sikeresen szerepelni.

Horváth Jókus Vivien most nem tudott a dobogóra kerülni, annak ellenére, hogy magabiztosan több pontot szerzett és aktívan küzdött. Sajnos azon a tatamin a külföldi bírói munka hagyott némi kívánnivalót maga után. Összességében egy nagyon színvonalas, jól szervezett Európa-bajnokságon szerepelhettek eredményesen a zalaegerszegi karatékák.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület