2024.04.30., kedd - Katalin, Kitti napja
facebook
Keresés
Megnyitották Bálint Ágnes emlékkiállítását a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban

Megnyitották Bálint Ágnes emlékkiállítását a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban

2024. április 17., 14:20
A József Attila-díjas író, szerkesztő, dramaturg nevéhez olyan mesehősök fűződnek, mint a Tévémaci, Frakk vagy a Futrinka utca lakói. A tárlatot ezúttal két óvodáscsoportnak mutatták be.

A Gyöngyözön zenekar játékosan ismertette meg a gyerekekkel az írónő legendás figuráit: Mazsolát, Lukréciát és Böbe babát. A kiállítás a Móra Kiadó közreműködésével jött létre azért, hogy életben tartsa Bálint Ágnes örökségét, és a mai óvodás-és kisiskolás korosztályt is bevezesse az előző generációk meséinek világába.

Nagyon fontos, hogy Bálint Ágnesről, József Attila-díjas íróról, szerkesztőről és dramaturgról megemlékezzünk - különösen azért, mert a magyar meseirodalom megkerülhetetlen alakja volt. Generációk nőttek fel a meséin, és ő volt az első, aki gyermekműsorokat szerkesztett televíziós közvetítésre. Úgy gondolom, hogy a kiállítás nemcsak az idős generációnak lehet egyfajta nosztalgia, hanem a kicsiknek is érdekes

- nyilatkozta portálunknak Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

A megnyitón a sárhidai és a nemesapáti óvoda középső-és nagycsoportosai is részt vettek.

Évek óta járunk ide a Deák Ferenc Könyvtárba, ahol különböző foglalkozásokon veszünk részt veszünk a gyerekekkel. Ez egy fantasztikus dolog, hisz itt indul el a könyvek szeretete, itt érzik át a könyvtárlátogatás fontosságát

- mondta Takácsné Gál Andrea, a Sárhidai Óvoda tagóvodavezetője.

A kiállítást több interaktív foglalkozással gazdagították. A gyerekek memóriajáték, színező, feladatlap és diavetítés segítségével ismerkedhetnek a mesefigurákkal. A tárlat egy hónapig látogatható.

Szöveg: Soós Aliz
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Hi3m0obIdLo
# Kapcsolódó galériák