2024.04.30., kedd - Katalin, Kitti napja
facebook
Keresés
Deák DeKor – digitális műhely nyílt a könyvtárban

Deák DeKor – digitális műhely nyílt a könyvtárban

2024. április 17., 17:25
Tovább bővült a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban elérhető szolgáltatások sora. Az intézményben mostantól egy új műhelyben fejleszthetik kreativitásukat az érdeklődők. A robotikától a három dimenziós nyomtatásig terjedő foglalkozásoknak teret biztosító alkotószoba a Deák DeKor nevet kapta.

Balaicz Zoltán polgármester az avatón az élménypedagógia szerepére irányította a figyelmet. A városvezető szerint a könyvtár élen jár ebben a tekintetben is. Éppen ezért a fejlesztés fontos előrelépés a bibliotéka számára. Az épület alagsorában kialakított digitális műhely kortól függetlenül mindenki számára érdekes lehetőségeket kínál.

A gyermek olvasóink számára, a középiskolások, valamint a felnőtt olvasóink számára szeretnénk megmutatni a digitális technológiában rejlő olyan lehetőséget, ami módot ad a kreatív önkifejezésre. Megtanulhatnak használni 3 D nyomtatót, vagy akár vágógépet, vagy domborítógépet, aminek a segítségével különleges, egyedi ajándéktárgyat, vagy akár otthoni használati eszközt, akár egy sütikiszúrót is el tudnak készíteni.

- tájékoztatta portálunkat Tóth Renáta igazgató.

Az intézmény három különböző kurzust indít a Deák DeKorhoz kapcsolódva, melyekben az ehhez hasonló modern eszközök használatát bárki  elsajátíthatja.

Lesz egy robotikai foglalkozásunk ezeket már régebb óta tartjuk. Alapvetően iskolákkal szoktuk lebeszélni és robotokat építenek. Van egy kreatív foglalkozásunk, erre 15 év felettieket várunk elsősorban. Ezeken UV gyantával dolgozunk, ragasztópisztollyal és mindenféle kreatív eszközzel dolgozunk. Illetve van egy szerkesztős foglalkozásunk, ott 3 D szerkesztést és vektorgrafikát tanulunk. 

- részletezte Deák Klaudia könyvtáros.

A három foglalkozás közül az utóbbi kettő regisztrációhoz kötött.  Az érdeklődők részvételi szándékukat a könyvtár honlapján jelezhetik.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médicantrum Zalaegerszeg

w7MHSQ9i9RA
# Kapcsolódó galériák